Tottenham Hotspur's Harry Kane (left) and Manchester United's Luke Shaw battle for the ball during the Barclays Premier League match at Old Trafford, Manchester. FOTO: MARTIN RICKETT /
Tottenham Hotspur's Harry Kane (left) and Manchester United's Luke Shaw battle for the ball during the Barclays Premier League match at Old Trafford, Manchester. FOTO: MARTIN RICKETT /

Fotballryktene:
– Manchester United prøver seg på Kane igjen

Og Barcelona-spiller tror han ender opp i Liverpool.

Premier League-sesongen er i gang og ingen av toppklubbene overbeviste i første kamp.

Manchester City har fortsatt til gode å sparke i gang sesongen, men hos de øvrige skriker allerede fansen om forsterkninger.

Med tre uker igjen av overgangsvinduet, er nå langspurten i gang. Og det blir hektisk aktivitet for klubbenes forhandlingsdelegasjoner de kommende 20 dagene.

Manchester United fikk med seg tre poeng fra sesongåpningen mot Tottenham, men måtte ha hjelp av Kyle Walker for å få ballen i mål. Utover Wayne Rooney er det ikke noen som får motstandernes keepere til å skjelve i shortsen i Uniteds frontlinje. Da er det kanskje ikke så rart at Louis van Gaal ikke har gitt trøye nummer 9 til noen enda. Og skal en tro Daily Mirror så er nederlenderen fortsatt lysten på å se hva Harry Kane kan utrette i rød trøye. De røde djevlene skal ha gjort forsiktige fremstøt overfor Tottenham, og dersom de merker at det er muligheter for å få kjøpe spissen, så vil de komme med et konkret bud.

En overgang som ser ut til å gå i orden for Manchester United er Pedro fra Barcelona. Gazzetta dello Sport skriver at klubbene nå er enig om en overgangssum på drøyt 315 millioner kroner, og første del av den medisinske testen skal allerede være unnagjort. Men Barca ønsker at kantspilleren skal spille onsdagens Uefa Super Cup før de gir slipp på ham.

David de Gea er ikke mentalt på plass på Old Trafford, og får derfor ikke spille kamper for Manchester United. En trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at hodet hans er i Madrid, men så lenge Real Madrid ikke vil betale det Manchester United vil ha for skuddstopperen, så blir han værende på tribunen. Men nå kan kanskje Real Madrid sukre pillen litt for engelskmennene. For de kongelige fra den spanske hovedstaden må kvitte seg med en spiller uten EU-pass før sesongstart. Og alt tyder på at det er Lucas Silva som er spilleren som må vike. Brasilianeren ble hentet fra Cruzeiro i januar – i kamp med Manchester United – men er bak Luka ModricToni Kroos og Casemiro i kampen om en sentral midtbaneplass. Ifølge AS kan Real Madrid være villig til å leie ut 22-åringen til Manchester United. Men også Arsenal, Chelsea og Benfica er interessert i Silva.

En annen midtbanespiller som kan være på vei til Old Trafford er Lucas Biglia. The Sun skriver at van Gaal er villig til å betale 225 millioner kroner for Lazios midtbanegeneral. Skulle han få inn både Biglia og Pedro denne uken, vil van Gaal passere tre milliarder kroner i utlegg på spillere med god margin etter at han overtok som manager for 15 måneder siden.

Den lille meksikanske erten Javier Hernandez fikk en plass på benken mot Tottenham, i mangel på andre spissalternativer for van Gaal. Men lite tyder på at 27-åringen fullfører sesongen på Old Trafford. Kanskje er Manchester United-karrieren over før august er omme. For West Ham skal være klar med et forbedret bud etter at åpningsbudet deres ble avvist. The Hammers imponerte med tre poeng mot Arsenal på Emirates søndag, men skal ha en spiss inn før overgangsvinduet slamrer igjen. Ifølge Daily Star er QPRs Charlie Austin et annet alternativ, mens Atletico Madrids Raul Jimenez kan komme på lån og utgjøre en helmeksikansk spissduo med Hernandez. 

En skulle kanskje tro at Arsenal var på intens keeperjakt etter åpningskampen mot West Ham, men det ser ikke ut til at Arsene Wenger har mistet troen på Petr Cech etter en svak kamp. I stedet ser det ut til at han ønsker å utvide den tyske kontingenten i Nord-London. For Tuttosport skriver at Arsenal kan være i ferd med å hente inn ikke bare en, men to offensive midtbanespillere med tysk pass. Juventus har vist interesse for både Mario Götze og Julian Draxler, men ifølge den torinobaserte sportsavisen skal The Gunners være foran i køen for begge to. Og Wenger går aldri av veien for en god offensiv midtbanespiller. En kan aldri få for mange av dem.

Karim Benzema er blitt koblet til Arsenal i hele sommer, og Gunners-legenden Thierry Henry sa i helgen at den franske spissen ville være den siste brikken i Wengers puslespill for å vinne Premier League. Men nå sier Arsenal-manageren til Sky Sports at han ikke trenger Real Madrid-spissen, for han har nok spillere som kan score mål. Og alle vet at når Wenger benekter noe, så er det noe i det. Du tror det ikke før du får se det.

Chelsea virket sliten allerede i åpningskampen mot Swansea, men det kan like gjerne være fordi de er stinne av trening som at de har kost seg for mye i sommer. Men Jose Mourinho gikk rundt på færrest spillere av topplagene forrige sesong, og i sommer har foreløpig de store kjøpene uteblitt. Asmir Begovic og Radamel Falcao er kommet inn som direkte erstattere for Petr Cech og Didier Drogba, men foreløpig må et godt voksent forsvar klare seg uten avlastning. Ryktene om at John Stones kan ende opp på Stamford Bridge vil ikke ta slutt, og nå hevder Daily Mirror at de kongeblå vil komme med et bud på nærmere 385 millioner kroner for å få midtstopperen til London.

Skulle Stones gå til Chelsea, kan det se ut til at Ronny Deila til slutt må gi slipp på nederlenderen Virgil van Dijk. Metro skriver at The Toffees vil ha 24-åringen som erstatter dersom de mister Stones. Southampton fikk nylig et bud på 100 millioner kroner avvist av Celtic, men Everton skal være villig til å innfri skottenes krav på 140 millioner kroner.

Det ser ikke ut til at det blir med McCarthy & Lennon på Goodison Park. For Everton er ikke villig til å betale det Tottenham vil ha for Aaron Lennon. Nå ser det i stedet ut til at kantspilleren kan ende opp i Aston Villa. The Sun skriver at Tim Sherwood har kommet med et bud på 65 millioner kroner for Lennon.

Det har vært noe litt uvirkelig over at Xherdan Shaqiri skulle være aktuell for Stoke. Den sveitsiske teknikeren er en spiller en forbinder med storklubber og kanskje ikke den du forventer skal prestere på ikke bare en «windy day in Stoke». Men Shaqiri var til stede da The Potters åpnet sesongen med 0-1 for Liverpool søndag, et sterkt signal om at han er nær en overgang til klubben, noe også manager Mark Hughes bekrefter, skriver Daily Mirror.

Men den sveitsiske avisen Blick skriver at Everton kan komme til å kuppet overgangen og kommet til enighet med Inter om en overgang for Shaqiri. De skriver at kantspilleren kan komme til å bli presentert i blå trøye innen kort tid.

Adama Traore ser ikke ut til å ha noen fremtid i Barcelona. Kantspilleren har vært koblet til både Everton og Aston Villa. Stoke er også blitt nevnt som en aktuell klubb for 19-åringen. Men skal en tro Fichajes er Traore nå sikker på at han ender opp i Liverpool.

Manchester City har fortsatt til gode å komme i gang med sesongen, men Manuel Pellegrini innser at kun gull er godt nok dersom han vil beholde jobben. Nå setter han alle kluter til for å få på plass Kevin de Bruyne i tide til å kunne benytte belgieren mot hans gamle klubb Chelsea på søndag. Daily Mail skriver at de lyseblå nå er villig til å bruke nesten 600 millioner kroner for å hente 24-åringen som floppet på Stamford Bridge.

Citys motstander i åpningskampen er West Bromwich Albion, og selv om klubben har klart å holde på Saido Berahino, så er manager Tony Pulis på spissjakt. Nå skriver Daily Mirror at Zenit St. Petersburgs Salomon Rondon topper ønskelisten. Venezuelaneren er blitt koblet til adskillig større klubber, så det vil være et kupp for WBA om de klarer å sikre seg Rondon.