Tippeliga-debutant rotet det kraftig til i ny Molde-nedtur

Andreas Linde fikk en mareritt-debut i Tippeligaen da Molde rotet vekk tomålsledelse.

Odd - Molde 2-2

Molde var på vei mot en sterk borteseier mot Odd da Tippeliga-debutant Andreas Linde rotet det skikkelig til bakerst hos de blåkledde.

Se Lindes giganttabbe og resten av høydepunktet i videovinduet øverst!

På stillingen 2-1 til moldenserne slapp 22-åringen ballen ned for å sparke den ut, men bak lurte Jone Samuelsen. Odd-spilleren snappet ballen, og Moldes sisteskanse svarte med å rive Samuelsen over ende.

Resultatet ble rødt kort og straffespark, som Olivier Occéan satte sikkert i nettet. Dermed måtte romsdalingene nøye seg med ett poeng i det som ble en ny nedtur etter to tap på rad i Tippeligaen og tirsdagens Europa-exit.

– Det blir første og siste gang

– Han stiller seg bak meg og jeg er ikke orientert nok og svarer instinktivt med å rive ham ned. Det er ikke mer å si enn det, sa Linde til TV 2 etter kampslutt.

Har du opplevd noe lignende før?

– Nei, dette blir første, og siste, gangen noe slikt skjer.

Hvor ødeleggende blir det for deg selv og Molde?

– Det er selvfølgelig surt. Vi ville ta med oss tre poeng herfra, men nå ble det ikke slik. Nå får jeg glemme dette og komme meg videre, sa Linde til TV 2.

Før tabben hadde Tippeliga-debutanten stått en god kamp for moldenserne.

– Jeg får ta med meg det positive, selv om kampen selvfølgelig vil bli husket for noe annet. 

– Veldig merkelig situasjon

Samuelsen innrømmet at straffesituasjonen var rar.

– Det var en veldig merkelig situasjon. Jeg går jo bak han fordi jeg tenkte jeg skulle prøve meg når han spratt ballen, men så så jeg at han kastet den ned. Da slo jeg til, og kjente at han plutselig tok tak i meg. Det var kanskje ikke så lurt, smilte 31-åringen til TV 2 etter kampslutt.

Selv om Odd kom tilbake fra 0-2, innrømmet Samuelsen at han ikke var helt fornøyd.

– Det er surt at vi ikke tar alle tre poengene. Skikkelig surt. Vi er såpass bra i andre omgang at vi fortjener det.

– Han er en god kandidat til jobben

Situasjonen gjorde at det ikke ble noen drømmestart for den midlertidige Molde-sjefen Erling Moe, men administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen utelukker ikke at han kan ha en fremtid på sidelinjen.

– Erling er en god kandidat til jobben som permanent Molde-trener, men klubben jobber parallellt med andre løsninger.

Hovedpersonen selv var ikke noe nedbrutt etter kampen.

– Etter den litt uheldige episoden med Andreas Linde, der Odd får straffe, synes jeg vi kommer godt tilbake i kampen. Og vi kunne også stukket av med alle poengene helt mot slutten, sa Moe til TV 2.

Han velger å ta situasjonen alle snakket om etter kampen med fatning.

– Andreas ser ikke at Samuelsen kommer bak ham, det er en fair sak. Han er uheldig. Ellers mener jeg Linde spiller en kanongod kamp for oss. Mer er det egentlig ikke å si om det. Alt i alt tar vi med oss ett poeng og er fornøyd med det, sa den midlertidige Molde-sjefen.

Elyounoussi-styring og Toivio-kanon

Etter ti minutter var det hjemmelaget som stod for kampens første målsjanse da Håvard Storbæk snappet opp en grov feilpasning og skjøt like over målet til Andreas Linde i Molde-buret.

Like etterpå smalt det i andre enden. Ola Kamara smalt først ballen i stolpen, før Eirik Hestad fyrte av fra skrått hold. På fem meter var Mohammed Elyounoussi våken og styret skuddet i nettet bak Sondre Rossbach.

Ti minutter før pause fikk gjestene frispark på rundt 20 meter. Joona Toivio ladet kanonen, og klistret ballen inne ved stolperota - utagbart for Rossbach.

Resten av omgangen foregikk uten noen målsjanser, og lagene gikk til pause på 0-2.

Bentley tente håpet før Linde klønet det til

Ti minutter etter hvilen kom Bentley med et skikkelig skremmeskudd da han hamret ballen knallhardt i stolpen og i bakhodet på en forfjamset Andreas Linde.

Sekunder senere var Bentley på farten igjen, og denne gangen ble det uttelling. Espen Ruud la inn til nigerianeren som tråklet seg inn i Molde-feltet og plasserte ballen vakkert nede i hjørnet.

Det tok ikke lang tid før Odds nummer 26 igjen viste seg frem. En dribleserie inne i Molde-feltet endte med et velplassert skudd, men Linde vartet opp med en strålende redning og fikk slått ballen til corner.

Like strålende var ikke 22-åringens involvering etter 72 minutter. Moldes sisteskanse slapp ned ballen for å sparke ut, men bak ham luret Jone Samuelsen. Odd-spilleren snappet ballen, og da svarte Linde med å rive ham over ende.

Det resulterte i rødt kort og straffespark, som Olivier Occean ekspederte sikkert i nettet bak Linde-erstatter Ethan Horvath.

Molde nærmest med ti mann

Mange trodde Odd nå skulle ta helt over, men med ti mann var det Molde som kom nærmest et ledermål. Fem minutter før slutt stod de blåkledde i kø foran vertenes mål, men utrolig nok ble det ikke scoring.

Dermed ebbet det ut med poengdeling, og en ny nedtur for Molde som forblir tre poeng bak dagens motstander fra Skien.