Diomande-dobbel sendte Stabæk tilbake på sølvplass

– Alt er mulig i fotball. Hvis Gud er på vår side så vinner vi serien.

Mens Vålerenga brukte søndagen til å holde Real Madrid til 0-0, kunne Stabæk ta tilbake andreplassen i Tippeligaen med seier borte mot Strømsgodset.

Adama Diomande ble gjestenes store helt med to scoringer i andre omgang foran sine gamle hjemmesupportere i Godsetunionen. 

– Det er spesielt. Det er jo her jeg har hatt mitt gjennombrudd i karrieren med både sølv og gull. Det er en familie for meg her, sa han etter kampen.

Begge lag skapte flere muligheter i løpet av kampens første 45 minutter, men ingen maktet å omsette dem til tellende resultat.

Diomande, Ernest Asante og Gustav Wikheim forsøkte seg alle, men ingen hadde teft nok til å overliste Espen Bugge Pettersen i Godset-buret eller Mande Sayouba i Stabæks mål.

– Det var en god omgang. Vi kan likevel bli skarpere når vi slår langt og prøver å bruke bakrommet, men de første 45 minuttene har vært gode så får vi se hvilket av lagene som kan heve seg det lille ekstra, oppsummerte Stabæk-trener Bob Bradley i pausen.

Og i kampens 55. minutt skulle amerikaneren få svar på tiltale. 

Ernest Asante kom fri på høytekanten og fant lagkamerat og tidligere Strømsgodset-spiller Adame Diomande foran kassen. 25-åringen kom foran Godset-forsvaret med et lurt løp og pirket inn ledelsen over Bugge Pettersen.

20 minutter senere var Diomande på farten igjen.

Luc Kassi, som hadde vært på banen i knappe fem minutter, snappet ballen på midtbanen, før han giret om og dundret mot Godsets sekstenmeter. Diomande hadde nok en gang løpt seg fri og da Kassi serverte ham alene med Bugge Pettersen gjorde Stabæks toppscorer ingen feil.

Se scoringene i kampsammendraget øverst!

Stabæk var nærmere både 3- og 4-0 enn Strømsgodset var 1-2 og bæringene kunne til slutt inkassere tre knallsterke bortepoeng.

– Jeg synes vi viste oss fra en enda bedre side i andre omgang. Dette er vår andre veldig gode kamp på rad. I tillegg til å spille fin fotball jobber vi hardt og presser dem godt. Det er en sterk seier for oss så vi er veldig fornøyde, sa en analytisk Bradley etter kampen.

Med det klatrer Stabæk nok en gang forbi Vålerenga på tabellen og opp på andreplass. Sju poeng bak serieleder Rosenborg. Men Adama Diomande har ikke gitt opp jakten på trønderne.

– Alt er mulig i fotball, og hvis Gud er på vår side så vinner vi, sa en håpefull Diomande til C More.

For Strømsgodsets del gikk drammenserne på sitt andre 0-2 tap på hjemmebane, og Bjørn Petter Ingebretsens andre tap mot Stabæk siden 48-åringen tok over styringen i klubben.

– Vi møter et veldig godt lag igjen. De er gode og tar oss der vi er sårbare. En veldig god kamp av Stabæk, men litt energiløst og litt fantasiløst fra vår side, oppsummerte Ingebretsen.

Slik startet lagene:

Strømsgodset: Pettersen; Vilsvik, Høibråten, Valsvik, Hanin; Ovenstad, Abu, Fossum; Storflor, Olsen, Wikheim.

Stabæk: Sayouba; Jalasto, Skjønsberg, Næss, Meling; Issah, Grossman, Asante, Keita, El Ghanassy; Diomande.