DRAKTBYTTE: Sander Berge (t.v) fikk Martin Ødegaards (t.h) drakt etter oppgjøret mellom Real Madrid og Vålerenga. FOTO: NESVOLD, JON OLAV /
DRAKTBYTTE: Sander Berge (t.v) fikk Martin Ødegaards (t.h) drakt etter oppgjøret mellom Real Madrid og Vålerenga. FOTO: NESVOLD, JON OLAV /

Ødegaard får godkjent av sjefen

Men det var en annen unggutt som også fanget Rafael Benítez oppmerksomhet.

Martin Ødegaard startet kampen for Real Madrid i søndagens oppvisningskamp mot Vålerenga.

Like etter pause ble unggutten tatt av banen til fordel for Lucas Vásquez til stående ovasjoner fra et fullsatt Ullevaal, og unggutten får godkjent av Real Madrid-sjef Rafa Benítez.

– Jeg synes han var bra, sammen med resten av laget. Man kunne se at det var en vennskapskamp, men han fikk vist frem kvalitetene sine, sier Benítez.

– Hva ville du gjort hvis du var i Martin Ødegaards sko?

– Jeg ville vært veldig glad for å være i Real Madrid og få være med så gode spillere og lære fra dem og bare forsøkt å bli bedre hver eneste dag, sier han.

Benitez vil ikke være med på at han ikke lar unge spillere slippe til, men vil likevel ikke garantere Ødegaard mer spilletid.

– Det stemmer ikke at jeg ikke pleier å bruke unge spillere. Har man unge spillere på høyt nok nivå så kan man bruke dem, sier han.

På spørsmål om det var noen av Vålerengas spillere som utmerket seg, trakk Benítez frem 17 år gamle Sander Berge.

– Nå hadde jeg først og fremst fokus på mitt eget lag, men jeg synes nummer 23 (Sander Berge), som bare er 17 år gammel, er en god ung spiller, men vi skal se video av kampen senere så kanskje vi ser mer da, avsluttet Real Madrid-manageren.

Berge fikk Ødegaards drakt etter kampen, og var strålende fornøyd med søndagens erfaring.

– Sånn er det når man er kompis med gutta. Da er man litt nærmere draktbytte, smilte 17-åringen.

– Vi var vel ikke så mye borti hverandre, men han hadde noen dragninger når jeg var nede og skulle hjelpe backen litt, sa han.

Berge lever et litt annet liv enn sin nesten ett år yngre motspiller, men er glad han slipper det enorme fokuset fra media som er på Ødegaard.

– Jeg er glad for at jeg ikke får så mye fokus som han (Martin Ødegaard). Det er deilig å spille og slappe av uten at noen skriver om deg og alt du gjør på banen. Det deilig å være ung i Vålerenga også, sa Berge.