Coutinho-suser reddet tannløst Liverpool-lag

Sendte Liverpool til himmels fire minutter før slutt.

Stoke-Liverpool 0-1

Liverpool vant 1-0 mot Stoke i Premier League søndag ettermiddag, men uten å imponere. Merseyside-laget skapte knapt en sjanse i løpet av 90 minutter. Et fantastisk skudd fra Philippe Coutinho fire minutter før slutt sørget for tre poeng til bortelaget.

– For en scoring. Trollmannen Philippe Coutinho gjør det igjen, utbrøt kommentator Øyvind Alsaker etter drømmetreffet.

– Med en gang han fikk ballen over på høyrefoten visste jeg at han ville sette keeperen på prøve. Han gjør det hver dag på trening, så jeg er ikke overrasket, sier lagkamerat Jordan Henderson.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Coutinho var i ferd med å bli byttet ut da han slo til, men heldigvis for bortelaget ventet Brendan Rodgers.

– Vi ønsket å beholde ham på banen så lenge som mulig. Han har den magien i seg. For et mål, sier Rodgers. 

Sjansefattig
Etter et langt gjesp av en første halvtime var det hjemmelaget Stoke som kom til kampens første store mulighet. Jonathan Walters headet ballen til seg selv og sendte Marco van Ginkel gjennom med en presis pasning. Innlegget endte opp hos Ibrahim Afellay, som dundret til på volley fra skrått hold. Nathaniel Clyne blokkerte skuddet, og mens Afellay ropte på hands og straffe endte ballen opp hos Glen Johnson. 

Den tidligere Liverpool-spilleren klarte imidlertid ikke å holde hodet kaldt fra rundt elleve meter.

– Hva med skuddet fra Afellay? Det så ut til å ha den helt riktige retningen, kommenterte Øyvind Alsaker.

Tok over i annen omgang
Etter en drøy time måtte Simon Mignolet i aksjon på et hardt og presist Charlie Adam-frispark. Dødballen seilte gjennom hele feltet og holdt på å snike seg inn i lengste hjørne, men Mignolet lot seg ikke vippe av pinnen.

Liverpool produserte knapt en sjanse den første timen. Plutselig kom det to muligheter på under et minutt, men hverken Christian Benteke eller Martin Skrtel maktet å få ballen over streken.

Liverpool styrte begivenhetene på Britannia i denne perioden. Stoke-spillerne virket slitne, men avgjørelsen falt ikke før fire minutter før slutt. 

Da dukket Coutinho opp.

– I første omgang var vi det beste laget. Jeg tror Liverpool var mer enn fornøyd med å ta seieren. Ingen lag fortjente å vinne kampen. Begge var fornøyde med uavgjort, så det er tungt å svelge nå, sier Stoke-manager Mark Hughes.