Long ødela Wijnaldums drømmedebut

Shane Long kom fra benken og spolerte Newcastle-festen.

Newcastle - Southampton 2-2

Newcastles nysignering Giorginio Wijnaldum så lenge ut til å bli den store helten da Newcastle tok imot Southampton, men ti minutter før slutt ødela innbytter Shane Long festen og sørget for at det endte med poengdeling på St. James' Park.

Se Wijnaldums debutscoring samt resten av høydepunktene i videovinduet øverst i saken!

Etter at Graziano Pellé hadde stanget gjestene foran og Papiss Cissé hadde brystet inn utligningen, dukket den tidligere PSV-spilleren opp og sørget for at vertene snudde kampen. Men Long utnyttet nok en gang hjemmelagets manglende luftskyts da han steg til værs og headet inn 2-2. 

Pellé brukte pannebrasken

De første minuttene på St. James' Park var preget av mange dueller og lite finspill, men det tok ikke mer enn sju minutter før det ble skapt en stor sjanse.

Moussa Sissoko stormet inn i gjestenes felt og slo på tvers til debutant Giorginio Wijnaldum, men nederlenderen traff bare Steven Davis fra god posisjon.

Etter kvarteret var det gjestenes tur. Debutant Cédric Soares fikk fri bane av Newcastle-forsvaret, men skuddet fra skrått hold ble parert av Tim Krul.

Etter 25 minutter var det imidlertid lite Krul kunne gjøre. Soares fikk god tid til å prikke et innlegg på pannebrasken til Graziano Pellé, som var nådeløs og stanget Southampton i føringen.

Cissé brystet inn utligningen

Gjestene fortsatte å produsere muligheter etter scoringen, og ti minutter før hvilen var Jay Rodriguez nære på å doble ledelsen. Spissen som mistet hele fjorårssesongen på grunn av skade møtte Tadic sitt innlegg, men headingen gikk like til side for mål.

Like før hvilen var det Newcastle som skulle få uttelling. En kort corner ble slått inn med kirurgisk presisjon av venstreback Massaido Haidara, og på blankt mål kunne Papiss Cissé bryste ballen i nettet.

Etter målet tok hjemmelaget helt over de siste minuttene før pause, men da lagene gikk i garderoben stod det fortsatt 1-1.

Wijnaldum fikk drømmedebuten ødelagt av Long

Det tok ikke mer enn et drøyt minutt før Krul måtte i aksjon etter hvilen. Maya Yoshida fikk stå helt upresset og heade ballen mot mål fra to meters hold, men nederlenderen fikk slengt ut en fot og hindret baklengs.

Minuttet senere var det istedet hjemmelaget som igjen kunne juble, etter en kontring fra øverste hylle. Ballen gikk fra Cissé til Gabriel Obertan til nykommer Wijnaldum, som etter å ha løpt seg fri stanget ballen i mål bak en sjanseløs Marten Stekelenburg.

Etter scoringen gikk kampen over i en rolig periode uten de store høydepunktene. Pellé kunne blitt tomålsscorer kvarteret før slutt, men avslutningen fra kraftspissen gikk i nettveggen.

Fem minutter senere var det spisskollega Shane Long som fant nettmaskene. Tadic prikket ballen på bakre stolpe, og i duell med en uoppmerksom Daryl Janmaat snek Long seg inn bak ryggen på nederlenderen og headet ballen inn ved nærmeste stolpe.

På overtid kunne Sadio Mané ha sørget for at Southampton tok med seg alle tre poengene hjem, men Jack Colback kom til unnsetning i siste sekund og blokkerte avslutningen. Dermed endte det med 2-2 og poendeling på St. James' Park.

Slik startet lagene:

Newcastle: Krul; Janmaat, Mbemba, Coloccini, Haidara; Anita, Colback; Sissoko, Wijnaldum, Obertan; Cissé

Southampton: Stekelenburg; Soares, Fonte, Yoshida, Targett; Wanyama, Davis; Tadic, Mané, Rodriguez; Pellé