Cech tabbet seg ut da Arsenal gikk på West Ham-mine

Det ble en sjokkstart for Arsenal hjemme mot West Ham.

Arsenal-West Ham 0-2

Arsenal, av mange regnet som en av de største Premier League-favorittene, fikk lite til å stemme i åpningskampen mot West Ham. Bortelaget kunne juble for en sterk 2-0-seier på en dag Arsenal-fansen helst bør glemme med det første.

– En drømmestart for West Ham. For Arsenal er det grunn til bekymring. Cech er kanskje en bedre keeper enn de har hatt, men defensivt så de svake ut, sier tidligere Premier League-keeper David James, som for anledningen var gjest i TV 2s studio på Emirates.

– Vi var ikke overbevisende verken offensivt eller defensivt. Like før pause og like etter pause ga vi vekk billige mål, sier Arsene Wenger, som ikke ville legge skylden på noen av spillerne.

– Det tar vi internt, sier franskmannen.

Cech-tabbe
Alex Oxlade-Chamberlain prøvde seg tidlig med et skummelt volleyforsøk, og Aaron Ramsey traff tverrliggeren etter drøyt 30 minutter, men ellers var det et tamt Arsenal-lag som havnet i trøbbel mot mannskapet til Slaven Bilic.

Like før pause havnet «The Gunners» under etter en svak inngripen av keeper Petr Cech. Tsjekkeren bommet fullstendig på et West Ham-frispark som ble slått inn i feltet. Cheikou Kouyaté fikk tid og plass mellom Laurent Koscielny og Nacho Monreal og kunne enkelt styre inn 1-0 for bortelaget.

Vondt ble til verre da Mauro Zárate fikk lade kanonen 13 minutter etter hvilen. Argentineren snappet ballen fra Chamberlain og sendte avgårde et skudd som tok Cech på feil fot.

– Cech er ikke i nærheten. Han får tyngden på feil fot og klarer ikke å strekke ut, kommenterte Per-Jarle Heggelund.

Sluttspurt til ingen nytte
En smått sjokkert Arsene Wenger svarte med å sette inn Theo Walcott for Francis Coquelin samt Alexis Sanchez for Mathieu Debuchy. Hjemmelaget gikk svært offensivt til verks for å redde poeng, men stanget hodet i veggen mot et bastant Hammers-forsvar.

Chamberlain, Giroud og Sanchez prøvde seg med farlige skuddforsøk, men uten at det ble livsfarlig foran Adrián.

Dermed kunne Slaven Bilic juble for en drømmestart i managerstolen.