– Kult å være hjemme igjen

Martin Ødegaard (16) fikk en drøy omgang da Real Madrid møtte Vålerenga på Ullevaal.

Vålerenga - Real Madrid 0-0

Det var duket for storfint besøk da Real Madrid og Martin Ødegaard (16) gjestet et utsolgt Ullevaal til spanjolenes nest siste oppkjøringskamp før ligastart 23. august.

Det var knyttet stor spenning til hvor mye Ødegaard skulle få spille, og Real-manager Rafa Benitez skuffet ikke forventningsfulle nordmenn og sendte unggutten på banen fra start.

– Det var kult å komme hjem igjen og spilte foran norske supportere, sa Martin Ødegaard til TV 2 etter kampen.

Sjansesløseri

Ødegaard var tydelig ivrig på å vise seg frem og forsøkte å skape noe hver gang han hadde ballen i løpet av kampens første minutter.

Det skulle likevel ikke bli nordmannen som var i fokus da gjestene kom til sin første mulighet.

Marcelo viste frem sitt silkemyke touch da han dro seg forbi Lundström og fant James Rodríguez i Vålerengas sekstenmeter, men colombianeren sviktet i avslutningsøyeblikket og sleivet ballen utenfor mål fra kort hold.

Gareth Bale hadde flere forsøk i løpet av omgangen, men klarte ikke å få ballen i mål, hverken fra frispark eller etter å ha blitt spilt til avslutningsmuligheter fra James Rodríguez.

Etter halvspilt omgang skulle de fremmøtte på Ullevaal likevel få noe å juble for. Etter fem år i tysk fotball Mohammed Abdoullaue entret banen i VIF-drakt for første gang siden 2010.

Og den tidligere Tyskland-proffen markerte seg umiddelbart. Moa plukket opp ballen etter et Real Madrid-angrep og transporterte ballen inn på Real Madrids banehalvdel og sendte Rasmus Lindkvist alene med Keylor Navas med en fin stikker.

Navas vartet opp med en flott redning på Lindkvists forsøk og lagene gikk til pause med 0-0.

Ødegaard ut etter pausen

Real Madrid gjorde flere bytter i pausen, men til Ullevaal-publikumets store begeistring entret Ødegaard banen til andre omgang også - trodde man i hvert fall.

Knappe to minutter ut i omgangen dukket Ødegaards nummer opp på assistentdommerens tavle da innbytter Lucas Vasquez stod klar på sidelinjen, og unggutten takket av til stående ovasjoner fra de fremmøtte.

Real Madrid fortsatte å presse på for scoring, men den spanske hovedstadsklubben slet med å skape til de helt åpenbare farlighetene mot et hjemmelag som forsvarte seg godt.

Kjetil Rekdal hadde før kampen oppfordret sine spillere til å gjøre som i Tippeligaen og Vålerenga var ikke redd for å angripe når muligheten bød seg.

Et lite kvarter før full tid spilte vertene seg fint frem til Real Madrids sekstenmeter hvor en aktiv Gyas Zahid fant Hermann Stengel i fin posisjon. Dessverre for hjemmelaget ble avslutningen svak og Navas hadde få problemer med å fange det løse skuddet.

I påfølgende angrep kombinerte Real Madrid flott på en kontring og spilte seg til en fire mot to situasjon, men Borja Mayorals avslutning var ikke god nok og gikk rett på Burchert.

Trives med situasjonen

Ingen av lagene maktet å skape flere farligheter, og kampen ebbet til slutt ut til 0-0.

– 0-0 er ikke noe kjemperesultat for vår del, men det er en treningskamp. Jeg vet ikke om det var mange på laget som hadde noen forventninger, og Vålerenga spilte kanskje opp mot sitt beste så de gjorde det bra, konkluderte Ødegaard etter kampslutt.

Det har i sommer vært spekulert i om Ødegaard leies ut den kommende sesongen, men unggutten vet fremdeles ikke hva som skjer når sesongoppkjøringen er over.

– Det siste jeg har hørt og det siste jeg har sagt er fortsatt det samme. Jeg skal gjøre ferdig denne sesongoppkjøringen og så får vi se etter det, så det er fortsatt ståa, sa 16-åringen.

Unggutten sier likevel at det frister å bli værende i Real Madrid og få trene med flere av de beste spillerne i verden.

– Det er klart at det frister å trene med verdens beste fotballspillere omtrent hver dag. Det er ikke mange som har den muligheten, så jeg er veldig takknemlig for det og føler jeg utvikler meg bra der, fortalte han.

Slik startet lagene:

Vålerenga: Sascha Burchert; Robert Lundström, Markus Nakkim, Kjetil Wæhler, Ivan Näsberg; Melker Hallberg, Christian Grindheim, Sander Berge; Daniel Fredheim Holm, Rasmus Lindkvist, Elías Már Ómarsson.

Real Madrid: Keylor Navas; Danilo, Raphaël Varane, Nacho, Marcelo; Carlos Casemiro, Luka Modric, Gareth Bale, James Rodríguez , Martin Ødegaard, Jesé.