FORBEDRING: Liverpools styreformann ønsker å se at laget har utviklet seg denne sesongen og at Brendan Rodgers klarer å lede dem til en topp fire plassering. Foto: Reuters / Adam Holt
FORBEDRING: Liverpools styreformann ønsker å se at laget har utviklet seg denne sesongen og at Brendan Rodgers klarer å lede dem til en topp fire plassering. Foto: Reuters / Adam Holt

– Den verste dagen i mitt fotballiv

Søndag møter Brendan Rodgers og Liverpool Stoke i serieåpningen.

Se Stoke - Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo klokken 17.00.

Søndag sesongåpner Brendan Rodgers og Liverpool borte mot Stoke.

Mot Stoke får laget sjansen til å revansjere det bitre 1-6-tapet i den siste kampen forrige sesong. En kamp Brendan Rodgers fortsatt har mareritt om.

– Det var den verste dagen i mitt fotballiv, sa Rodgers om tapet mot Stoke før kampen.

– Brendan er rett mann

Etter sesongen var det flere som spekulerte i om treneren ville få sparken etter 6. plassen og spesielt etter Stoke-kampen forrige sesong. Men Liverpool-treneren sier at han ikke fryktet å få sparken.

– Du kan aldri ta denne jobben for gitt og du kan definitivt ikke være selvgod. Men under min andre sesong med Liverpool var vi nære å vinne ligaen, så eierne kan ha ønsket å gi meg litt mer tid, fortsatte Rodgers.

I et eksklusivt intervju med Liverpool Echo før seriestarten sier klubbens styreformann Tom Werner at de fortsatt har tro på Rodgers ferdigheter. Det har aldri vært aktuelt å fjerne Liverpool-treneren selv om flere rundt klubben ønsket og spekulerte i om han var ferdig.

– Vi mener Brendan er den rette mannen for Liverpool og den rette mannen til å ta klubben videre, forklarte Werner til Liverpool Echo.

– Da vi ansatte Brendan ønsket vi å se utvikling. Forhåpentligvis vil han ha demonstrert det når vi har denne samtalen om et års tid, fortsatte Werner.

Sterkere lag nå

Men selv om styreformannen gjør det klart at de ikke ønsker å kvitte seg med Rodgers legger Werner et lite press på Liverpool-manageren foran sesongen.

– Sist sesong var skuffende. Vi hadde en målsetting om å komme innenfor topp fire, får å få en Mesterliga-plass slik vi fikk sesongen før. Vi ønsket å se litt progresjon. Det var noen lyspunkter på veien. Det var en periode i sesongen fra rundt halvspilt sesong der vi viste toppformen. Men på slutten av sesongen var det skuffende, forklarte Werner.

– Vi hadde veldig konstruktive samtaler med Brendan. Vi lærte mye og nå ser vi frem til sesongstarten fordi vi har et sterkere lag enn for et år siden, fortsatte styreformannen.

Foran denne sesongen har Liverpools manager vært sentral i spillerlogistikken. Det er nettopp her Werner ønsker å se utvikling fra forrige sesong.

– Brendan var veldig sentral i å velge ut overgangsmålene denne sommeren. Vi forventer å se en stor forbedring, sa Werner.