ILLUSTRASJONSFOTO: Politiet i Elverum har reddet to hunder fra varme biler på to dager. Hunden på bildet har det fint. FOTO: TV 2
ILLUSTRASJONSFOTO: Politiet i Elverum har reddet to hunder fra varme biler på to dager. Hunden på bildet har det fint. FOTO: TV 2

Politiet måtte dirke opp bil – har reddet ut to hunder på to dager fra varme biler

Lørdag måtte politiet nok en gang dirke opp en bil for å få ut den alt for varme firbente stakkaren som satt innelåst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding lørdag ettermiddag om at en hund var forlatt i en varm bil i Elverum.

– Det arrangeres jakt- og fiskedager her, og folk hadde sett hunden i bilen på vei inn til arrangement. Da arrangementet var ferdig flere timer senere, satt hunden fortsatt i bilen, forteller operasjonsleder i Hedmark politidistrikt Tom Kristiansen.

Politiet dirket opp bildøra og tok hunden med til politistasjonen. Ifølge politiet hadde hunden vært i bilen i minst fire timer.

Hadde det ikke bra

– Den hadde det ikke særlig bra, vi ga den mat og et svalt sted å være, forteller Kristiansen.

Da TV 2 sjekket ut hvor varmt det blir i en parkert bil viste temperaturmåleren 38 grader etter bare 17 minutter.

VARMT: NOAHs plakat for å informere om faren ved å la hunder bli i bilen.
VARMT: NOAHs plakat for å informere om faren ved å la hunder bli i bilen.

Senest fredag var Elverums-politiet ute på et lignende oppdrag. Da var det en hundeeier som hadde latt den firbeinte være alene i bilen i Storgata.

Eierne får bot

Begge hundene ble tatt vare på av politiet og ble senere hentet av eierne på politistasjonen. Eierne kan forvente seg en bot for brudd på Dyrevernloven.

– Begge hundeeierne blir anmeldt for vanskjøtsel av dyr etter Dyrevernloven, sier operasjonslederen.

– På tide at folk forstår

– Det er helt utrolig at det fortsatt er noen som ikke tenker over dette, sier leder for dyrevernorganisasjonen Noah, Siri Martinsen.

Hun tror ikke nødvendigvis at det er snakk om dyreeiere som ikke bryr seg om dyra, men at mange rett og slett ikke forstår alvoret. 

– Det er trist, det er er jo ikke slik at folk ønsker å ta livet av hundene sine når de gjør dette – de forlater dyrene i farlige situasjoner fordi de ikke forstår alvoret, og tror det går bra, sier Martinsen.

LEDER: Siri Martinsen i Noah.
LEDER: Siri Martinsen i Noah.

I fjor sommer ble en hund funnet død etter å ha blitt etterlatt i en varm bil.

Roser politiet

Noah har blant annet trykket opp plakater som de oppfordrer butikker og bedrifter til å henge opp ved parkeringsplasser hvor de minner om farene som kan oppstå i varm bil.

– Nå må man ta innover seg den informasjonen vi stadig får om at det blir varmt i biler selv om det er skygge, eller selv om det ikke kjennes varmt ute, forteller Martinsen. 

Hun er glad for at politiet tar slike saker på alvor og at dyreeierne blir anmeldt. 

– Det er veldig bra at disse sakene blir anmeldt, det er en større bevissthet i politiet rundt slike saker nå enn tidligere, sier Martinsen.