Courtois utvist da Swansea rystet Chelsea

Serieåpningen på Stamford Bridge ble en vanvittig thriller.

Chelsea -Swansea 2-2

Gjennom historien har Chelsea på åpningsdagen av Premier League vunnet flest kamper (15), scoret flest mål (48) og til sammen fått flest poeng (50).

Men mot Swansea ventet en oppgave som ble langt tøffere enn hva de fleste hadde trodd på forhånd.

Se høydepunktene fra det dramatiske oppgjøret i videovinduet øverst i saken!

Gomis herjet

Bafétimbi Gomis var nemlig en konstant trussel mot Chelsea-forsvaret. Til tross for at Chelsea ledet både 1-0 etter en frisparkscoring av Oscar, og 2-1 etter et Swansea-selvmål, var Gomis den store helten. Spissen ble felt av Courtois, noe som førte til at Chelsea-keeperen lagde straffe og ble utvist.

Deretter tok Gomis selv straffen, scoret og ordnet et sterkt Swansea-poeng på Stamford Bridge. Foruten scoringen sørget han for at Chelsea-forsvaret så langt mer ukomfortable ut enn de har gjort på lang tid.

– Dere har kameraer og eksperter

José Mourinho var fornøyd med hvordan hans gutter opptrådte, men mener utvisningen av Courtois ble avgjørende.

– Vi spilte veldig bra til vi ble redusert til ti spillere. Vi kjempet hardt i lang tid, sier Mourinho.

På spørsmål fra Sky Sports om hva Mourinho mente om avgjørelsen, så ble plutselig portugiseren ordknapp.

– Jeg ønsker heller at du skal gjøre deg opp en mening. Dere har kameraer og eksperter, sier Mourinho. 

Chelseas manager har tidligere fått refs for å uttale seg negativt om dommeravgjørelser og var åpenbart klar på at det ikke skulle skje denne gangen.

Heller ikke Jonjo Shelvey var spesielt fornøyd etter kampen. Swanseas midtbanemann var skuffet og mente man kunne fått mer ut av kampen.

– Det er et sterkt poeng. Jeg følte de fikk to heldige scoringer. Jeg føler vi fortjente mer enn uavgjort, sier Shelvey.

Terry ofret seg
Chelsea-fansen fikk før kampen beskjeden de ønsket seg på deres lange ferd mot et nytt ligagull. Diego Costa ble friskmeldt i tide. José Mourinho valgte derfor å starte med det spanske villdyret på topp mot Swansea.

Men det var en helt annen spiss som skulle markere seg mest i kampen. Bafétimbi Gomis ønsket tidlig å vise at han kunne matche Chelsea-spillerne på fysikken og steg til værs på en corner. Franskmannens heading var full av kraft, men manglet nok presisjon til virkelig å true Courtois.

Samme mann fikk muligheten like etterpå, den gangen med ballen i føttene. Da viste John Terry at han trolig har det blåeste hjertet i London. Midtstopperen kastet seg foran skuddet og forhindret Swansea-ledelse. Det skal sies at samme mann slapp markeringen på Gomis sekunder tidligere, slik at han i prinsippet rettet opp sin egen feil.

Etter halvspilt omgang fikk Mourinhos gutter tildelt frispark på rundt 20 meter. Oscar curlet et hardt innlegg mot lengste hjørne. Faktisk hadde innlegget så god retning mot hjørnet at ingen nådde frem og ballen gikk rett inn ved stolperoten. 

Svanene svarte
Å ligge under på Stamford Bridge betyr vanligvis lite håp og til slutt null poeng. Men Garry Monks svaner ville motbevise det. Gomis steg igjen til værs på et innlegg og sendte en heading som Courtois måtte gi retur på. På returen ventet André Ayew som først fikk skuddforsøket blokkert, før han gjorde en lekker dragning med ballen og dunket den inn bak et utslått Chelsea-forsvar. Ayew sørger dermed for at han allerede i Swansea-debuten fikk vist seg fram.

Plutselig var man like langt.

Dagen for selvmål?
Manchester United startet dagen med å slå Tottenham etter selvmål fra Kyle Walker. Så hvorfor kunne ikke da Chelsea prøve seg på samme oppskrift? Willian slo hardt inn fra venstre, men ballen gikk innom en uheldig Federico Fernández. Det førte til at den gikk i den bue som fintet Fabianski fullstendig ut av spill. Med andre ord en scoring av det heldige slaget, men det betydde naturligvis fint lite for Chelsea som igjen var tilbake i ledelsen.

Courtois på glattisen
Dramatikken stoppet på ingen måte av den grunn. Gomis fortsatte nemlig å skape hodebry for hjemmelaget. Franskmannen ble servert i bakrom og kom på ballen før Courtois. Chelseas sisteskanse bommet dermed på ballen, men traff Swansea-angriperen. Hendelsen skjedde rundt 16-meteren og dommeren mente at det var straffe, samtidig som Courtois fikk se det røde.

Inn kom Asmir Begovic som var sjanseløs på straffesparket som Gomis selv tok.

Kampen utviklet seg til å bli et ellevilt sjansedrama på Stamford Bridge, hvor begge lagene fort kunne ha scoret enda flere mål. Blant annet ble Falcao kastet på banen, men det ble poengdeling til tross for dramatikk til siste sekund.

Slik startet lagene:

Chelsea: Thibaut Courtois - Branislav Ivanovic, John Terry, Gary Cahill, César Azpilicueta - Nemanja Matic, Cesc Fábregas - Willian, Oscar, Eden Hazard - Diego Costa

Swansea: Lukasz Fabianski - Kyle Naughton, Ashley Williams, Federico Fernández, Neil Taylor - Sung-Yueng Ki, Jonjo Shelvey, Gylfi Sigurdsson, André Ayew - Bafétimbi Gomis