Viking slo tilbake etter derbytapet

André Danielsen og Jon Dadi Bödvarsson sikret tre poeng mot Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 - Viking 0-2

André Danielsen og Jon Dadi Bödvarsson scoret i hver sin omgang da Viking klatret opp i ryggen på medaljerival Stabæk etter 2-0-seieren over Sarpsborg 08.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken!

Dermed slo Stavangerlaget tilbake etter forrige helgs 0-1-tap i lokalderbyet mot Haugesund.

Kampen mot sarpingene kunne fort endt med kalassifre, for det var sjansesløseri i begge ender på Sarpsborg stadion.

– Jeg vet ikke hva det er med denne banen

For Bödvarsson er nettsus i Sarpsborg intet nytt fenomen. Lørdagens fulltreffer var nemlig islendingens tredje på like mange kamper på Sarpsborg stadion.

– Jeg vet ikke hva det er med denne banen. Jeg føler med bra her, og det er deilig, sa han etter kampslutt.

Nå skiller det kun ett og to poeng opp til henholdsvis Stabæk og Vålerenga på andre- og tredjeplass i Tippeligaen.

– Nå har vi jinxet det ganske ofte med å si at vi skal ta medalje, så jeg skal unngå å nevne det nå. Men vi skal kjempe på og forhåpentligvis klarer vi det i år, sa Bödvarsson.

Enorme muligheter

Etter en rolig start var det gjestene fra Stavanger som fikk kampens første målsjanse. Samuel Adegbenro driblet seg fri inne i vertenes sekstenmeter før han hamret ballen i stolpen og ut.

Vertene måtte vente til halvtimen var passert før de fikk sin første mulighet. Et hjørnespark ble forlenget, og på bakerste stolpe dukket Patrick Mortensen opp. Danskens heading gikk like over målet til Iven Austbø.

Viking gikk rett i angrep etter corneren. En feil fra Ole Heieren Hansen sendte Suleiman Abdullahi alene gjennom, men Duwayne Kerr vartet opp med en god benparade.

Sjansebonanzaet fortsatte før Danielsen fikset ledelse

Like etterpå var ikke Sarpsborgs sisteskanse like patent. Jamaicaneren var ute på en skikkelig bærtur når Jon Dadi Bödvarsson fikk muligheten, men islendingens heading ble stoppet på streken av Heieren Hansen.

Så var det gjestenes tur til å redde på strek. Trondsen slo nok en presis dødball, og Vidar Nisja blokkerte Heieren Hansens avslutning fra kort hold.

Like før pause skulle det endelig nullen sprekke på Sarpsborg stadion. Bödvarsson dro seg fri inne i vertenes sekstenmeter, og Habib Bellaïd var alt for sent inne i sitt forsøk på å stoppe islendingen. Straffesparket var det ingenting å si på.

Fra ellevemeteren var André Danielsen sikker, og gjestene kunne ta med seg en 1-0-ledelse inn i garderoben.

Bödvarsson doblet etter mer Hawaii-fotball

Sarpsborg innledet den andre omgangen på energik vis, og etter 53 minutter avsluttet Kristoffer Tokstad via et Viking-bein og utenfor.

Fire minutter senere var Tokstad igjen frempå. Steffen Ernemann stormet opp venstrekanten og fant Tokstad helt alene på bakerste stolpe, men ballen skled av 24-åringens fot i avslutningsøyeblikket.

Etter timen ropte hele Sarpsborg stadion på straffespark da Alexander Groven ble lagt i bakken av en Viking-forsvarer. Dommer Kjensli vinket bare spillet videre, men det spørs om ikke hjemmelaget ble snytt for muligheten til å utligne.

Det gikk ikke lenge før det var Viking sin tur til å skape noe. Et innlegg fra venstre endte opp på pannebrasken til Vidar Nisja, som stanget ballen i tverrliggeren og ut.

20 minutter før slutt fikk gjestene en ny mulighet til å doble ledelsen da Steinthor Thorsteinsson ble spilt gjennom, men da han prøvde å finne sin landsmann Bödvarsson fikk Groven taklet ballen unna i siste sekund.

Ti minutter senere fant ballen veien til Bödvarsson, og da smalt det. Innbytter El Hadji Makthar Thiouné spilte på tvers til islendingen som hadde få problemer med å doble gjestenes ledelse.

Sarpingene kom aldri nærmere redusering enn Bojan Zajics skremmeskudd fem minutter før slutt, og dermed kunne Kjell Jonevret og co juble for tre nye poeng i kampen om medalje i årets Tippeliga.