Drømmescoring da Röslers Leeds åpnet med uavgjort

To innbyttere med hvert sitt vakre mål da Leeds og Burnley delte poengene.

Leeds - Burnley 1-1

Uwe Rösler fikk sin første offisielle kamp som Leeds-manager mot Burnley som rykket ned fra Premier League forrige sesong.

Og i det som så ut til å bli en målløs affære, tok kampen virkelig fyr de siste minuttene. Først sendte Mirko Antenucci vertene i ledelsen med et skikkelig kremmerhus, før Sam Vokes utlignet med et vakkert hodestøt like etterpå.

Se Antenuccis drømmetreff og resten av høydepunktene i videovinduet øverst!

Leeds nære drømmestart

Kampens første mulighet tilfalt hjemmelaget i det 9. minutt da Stuart Dallas fikk stå alene i feltet og avslutte etter at angrepsmakker Chris Wood hadde mislykkes med et C-moment på innlegg fra Sam Byram. Nord-irens avslutning gikk via Tom Heaton i Burnley-buret og i tverrliggeren før gjestenes forsvar omsider fikk rensket unna.

Et drøyt kvarter senere var det bortelagets tur til å forsøke seg. George Boyd kom seg løs foran vertenes 16-meter, men klarte ikke komme til avslutning. Isteden havnet ballen hos Lucas Jutkiewicz som fikk kranglet ballen videre til Michael Kightly, men 29-åringens avslutning gikk like til side for Marco Silvestris venstre stolpe. 

Minutter senere var Jelle Vossen nære ved å sende bortelaget i ledelsen etter en corner, men avslutningen gikk rett på Silvestri som fikk slått ballen unna.

Kampen falt inn i en stillingskrig der ingen av lagene klarte å skape de helt store farlighetene og omgangen ebbet ut med 0-0.

Innbytternes aften

Andre omgang startet på samme måte som den første og Leeds noterte seg igjen for omgangens første mulighet. Etter en ikke helt ulik situasjon som ved kampens første mulighet, bommet en Leeds-angriper på et Byrum-innlegg, men denne gangen var det Alex Mowatt som endte opp med den løse ballen. Unggutten banket til med venstrefoten, men klarte ikke å styre ballen på mål.

Leeds fortsatte å skape muligheter og en stuss fra Byrum satte Wood i en fin avslutningsposisjon. Denne gangen traff New Zealenderen ballen, men klarte ikke holde avslutningen nede og sendte skuddet opp på tribunen bak Tom Heaton.

Snaue ti minutter før slutt skulle den endelig sitte for de hvitkledde. Mirko Antenucci, som hadde vært på banen i ti minutter, mottok ballen på hjørnet av Burnleys sekstenmeter. Italieneren vendte av en forsvarer før han curlet ballen vakkert i det lengste hjørne.

Men Rösler og co var ikke i himmelen lenge. Minutter senere steg en annen innbytter, Sam Vokes, umarkert opp og stanget et innlegg i hjørnet - utagbart for Silvestri.

Resten av kampen foregikk uten de store målsjansene, og dermed ebbet det ut med 1-1 på Elland Road.

Slik startet lagene:

Leeds: Silvestri; Berardi, Bamba, Bellusci, Taylor; Adeyemi, Cook, Mowatt, Byram; Dallas, Wood.

Burnley: Heaton; Darikwa, Duff, Keane, Mee; Boyd, Jones, Arfield, Kightly; Jutkiewicz, Vossen.