Topptrent Shaw til TV 2: – Vi går for tittelen

Venstrebacken lover store bidrag offensivt denne sesongen.

Ventetiden er over – skaff deg Premier League-tilgang her!

Luke Shaw (20) levde aldri opp til de skyhøye forventningene i sin første sesong for Manchester United, men på andre forsøk har Louis van Gaal varslet store ting fra venstrebacken.

– Jeg er glad for at han har tro på meg. Han sa det direkte til meg, noe som gir meg voldsomt med selvtillit. Det er stort å høre slikt fra en manager av den størrelsen. Jeg håper jeg kan leve opp til forventningene hans.

– Hva er forventningene til sesongen?

– Å vise folk hva jeg faktisk er i stand til. Og aller helst avslutte med en tittel.

Lover offensive bidrag

Venstrebacken har sett skarp ut i sommerens treningskamper og innrømmer at formen nå føles god. Det er etterlengtede nyheter for United-fansen, året etter at 20-åringens vekt stjal mesteparten av oppmerksomheten. Endringene har ikke vært store, men nøye gjennomtenkt.

– Jeg har gjort mye det samme, men før vi begynte sesongoppkjøringen var jeg en tur i Dubai med Adnan Januzaj og en av trenerne her for å sørge for at vi var i god form. Det hadde stor betydning for meg, og jeg følte meg i slag fra dag én. Formen er god og jeg gleder meg til å komme i gang, sier han.

– Manchester United-supporterne ønsker gjerne å se deg bidra enda mer offensivt. Får vi se det denne sesongen?

– Selvsagt. Jeg gjorde det ikke altfor ofte forrige sesong på grunn av skadeproblemene. Selv da jeg var kampklar, så var jeg ikke i toppform. Nå har jeg vært i slag før sesongstart og hatt et godt samarbeid med Ashley Young, så jeg ser frem til å bidra mer offensivt.

Store forventninger

Selvtilliten synes også å være tilbake i Manchester United-garderoben. Det trengs, med de enorme forventningene som nå knyttes til van Gaals menn.

– Rent fotballmessig er det ikke så stor forskjell på Manchester United og Southampton, men når man er på turné merker man hvor stor denne klubben er. Det var det som overrasket meg mest i fjor sommer. Det var noe helt spesielt, noe jeg ikke hadde forestilt meg. 

Det er imidlertid ikke bare forventningene som er store. I garderoben er også selvtilliten stor.

– Føler du at Manchester United er en utfordrer til tittelen denne sesongen?

– Definitivt. Man kan føle den atmosfæren i garderoben. Alle ønsker å vinne et trofé og Premier League er noe av det vi satser mest på. De siste sesongene har ikke vært de beste, men det er i fortiden og nå er alt fokus på den kommende sesongen.

Sesongen starter lørdag når Tottenham kommer på besøk.

– Det er en storkamp. I fjor klarte vi å stoppe både Harry Kane og Christian Eriksen. Vi håper å gjøre det samme og ta tre poeng, sier han.