LAGER NYTT BILPROGRAM: «Top Gear»-trioen, bestående av James May (52), Jeremy Clarkson (55) og Richard Hammond (45), er i gang med å lage et nytt bilprogram hos Amazon. Foto: Stefan Rousseau/NTB Scanpix
LAGER NYTT BILPROGRAM: «Top Gear»-trioen, bestående av James May (52), Jeremy Clarkson (55) og Richard Hammond (45), er i gang med å lage et nytt bilprogram hos Amazon. Foto: Stefan Rousseau/NTB Scanpix

«Top Gear»-gjengen tilbake på skjermen med gigabudsjett

Amazons strømmetjeneste la frem et stort budsjettet for å sikre seg «Top Gear»-trioen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke kom nyheten om at Jeremy Clarkson (55) skal lage et nytt bilprogram med Amazons strømmetjeneste

Richard Hammond (45) og James May (52) blir også med på det nye prosjektet, og dermed skal den populære trioen starte på nytt sammen.

60 millioner kroner per episode

Mange trodde at trioen ville gå til Netflix, men det var Amazon som til slutt vant budkrigen. Nå avslører «Top Gear»-produsenten Andy Wilman, som også skal jobbe med den nye serien, at Amazon har lagt frem et stort budsjettet for å sikre seg trioen. 

Budsjettet for hele serien er på 160 millioner pund, skriver The Independent, som siterer et intervju med Broadcast.

Det gjør den nye serien til en av de dyreste britiske TV-seriene noensinne. Budsjettet er til sammenligning større enn både de to første sesongene av «House of Cards» og den første «Avengers»-filmen. 

Trioen har sagt ja til å lage 36 episoder, som betyr at hver episode får et budsjett på omtrent 4,5 millioner pund. Det tilsvarer nesten 60 millioner norske kroner per episode. 

Wilman forteller også at gjengen valgte å samarbeide med Amazon fordi de lovte å gi dem kunstnerisk frihet. 

– Alle som vi har pratet med, forteller oss at Amazon kommer til å la oss være i fred. Det er viktig for oss, fordi vi liker ikke at andre blander seg inn. Vi trenger ingen overvåkning, sier produsenten Wilman, ifølge The Independent. 

Fikk sparken

Det var i mars i år at Jeremy Clarkson fikk sparken som programleder i BBC-programmet «Top Gear». Årsaken skal ha vært at Clarkson slo til en produsent fordi han ikke fikk servert varm mat under opptak. 

Like etter programlederen fikk sparken hos BBC, ga James May og Richard Hammond beskjed om at de også trakk seg fra bilprogrammet.

Opptakene til det nye programmet, som ennå ikke har fått et navn, skal snart gå igang. Det er ventet at programmet får premiere på strømmetjenesten Amazon i 2016.