Nottingham Forest manager Dougie Freedman har ekstremt vanskelige arbeidsforhold. Men optimismen har han beholdt FOTO: ANDREW MATTHEWS / NTB SCANPIX
Nottingham Forest manager Dougie Freedman har ekstremt vanskelige arbeidsforhold. Men optimismen har han beholdt FOTO: ANDREW MATTHEWS / NTB SCANPIX

Forest-sjefen er misunnelig på andre managere

Men ingenting kan kue optimismen til Nottingham Forest-manager Dougie Freedman før kveldens ligaåpning i Championship. 

Se Brighton – Nottingham Forest på TV 2 Sumo og TV 2 Premium fredag kl. 20.45

Nottingham Forest har transfer embargo.

Det betyr at klubben kun kan låne spillere, eller signere kontraktsløse spillere til kontrakter med lønn på under £10 000 i uka. Det betyr at manager Dougie Freedman har hatt svært vanskelig sommer med tanke på å få forsterket laget sitt.

Han trodde dog at han hadde fått på plass Ben Hamer, keeperen som gjorde sine saker bra for Leicester da Kasper Schmeichel var skadet forrige sesong. Men Hamer måtte returnere nesten før han hadde ankommet, grunnet problemer knyttet til transfer embargoen.

Håper på topp seks-plassering
Manager Freedman er likevel optimistisk.

– Jeg mener det er realistisk å kunne håpe på en topp seks-plassering, uttaler han til engelsk media i forkant av kveldens TV-sendte ligaåpning mot Brighton.

– Altfor mange spillere har vært i klubben av gale årsaker. Jeg vil ha de spillerne som virkelig ønsker å spille for klubben. Det fortjener supporterne.

– Selvsagt kan man bli misunnelig på andre managere som har penger til å handle spillere, men dette gjør min egen utfordring desto større. Trenerteamet får testet sine egne ferdigheter, og vi er nødt til å gjøre en bedre jobb enn de andre på treningsfeltet.

En av spillerne Dougie Freedman har måttet kvitte seg med grunnet økonomien er Jamie Mackie.

– Tjente for mye
– Han er en god spiller, men han tjente for mye. Jeg var nødt til å kjøre han ned til QPR selv for å gi han bort. Det er vanskelige arbeidsforhold i en klubb med denne historien og ambisjonene hos supporterne.

Nottingham Forest har da også igjen mange spennende spillere, som gjør at de kan slå de aller fleste på en god dag. Michail Antonio var til tider strålende sist sesong. Ben Osborn slo ordentlig gjennom. Målscorere finnes, og kanskje blir det plass til Jamie Paterson igjen slik at han kan komme tilbake til der han var i 2013/14-sesongen.

I tillegg har de klart å signere Matt Mills, så forsvaret seg heller ikke helt galt ut. Unngår Freedman de største skadeproblemene, kan laget han overraske.

Men en spiller som derimot ikke er med før tidligst på nyåret, er Britt Assombalonga. Spiss-sensasjonen scoret 15 ligamål på 27 starter før han skadet seg sist sesong. Det er et stort tap.

I kveld tjuvstarter Nottingham Forest og Brighton når de møtes til ligaåpning på Amex Stadium. To lag som er tippet midt på tabellen, men som helt sikkert selv har egne planer om å gjøre forhåndstipsene til skamme.

– Vi har arbeidet meget hardt mot denne kampen. Vi er et lag som skal vinne på hardt arbeid og moral, ikke nødvendigvis på talent, sa Freedman på pressekonferansen før kampen.

Og han har historien med seg. De aller fleste hadde tippet Crystal Palace i nedrykksstriden da han ledet Crystal Palace til toppen av Championship-tabellen (sesongen endte i opprykk) før han takket ja til et tilbud fra Bolton. I tillegg har Nottingham Forest vunne sine fire siste seriepremierer.

For Brighton blir det et fantastisk gjensyn med Bobby Zamora. Brighton er den eneste klubben der han virkelig har banket inn mål som en storscorer. Før han forlot klubben i 2003, hadde han scoret 76 mål på 125 ligakamper. Nå er han tilbake – og mest sannsynlig re-debuterer han i kveld.

Se Brighton – Nottingham Forest på TV 2 Sumo og TV 2 Premium fredag kl. 20.45