INN PÅ JESPERS LAG: Christian Gytkjær.
INN PÅ JESPERS LAG: Christian Gytkjær.

Jespers Tippeliga-manager-tips:
– Gytkjær får sjansen

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen gir deg tipsene før den 19. Tippeliga-runden.

Sist runde var Christian Gytkjær gjest i FotballXtra etter at Haugesund stjal med seg tre poeng fra Stavanger dagen i forveien. Han var i storform i studio, og nå håper jeg vi får se det samme på banen. Sesongen hans til nå har vært langt fra imponerende, men jeg synes han har sett bedre ut de siste kampene og nå fortjener han sjansen på «FC Mathisen».

Da jeg spilte mot Gytkjær var det alltid en vanskelig oppgave, men hvorfor var det det? Det finnes spisser som er langt sterkere, raskere og mer teknisk. Men han er så smart i bevegelsene sine og han er så fotballklok når det kommer til avslutninger, at man alltid må være på vakt. Det var ikke alltid like lett.

En annen nykommer på ukens lag er Kjetil Wæhler. Hjemme mot Tromsø bør det være gode muligheter for seier og null baklengs. I tillegg til at han er ekstremt viktig defensivt, er han alltid en trussel på offensive dødballer. I kampen mot Stabæk var han flere ganger farlig frempå uten å få uttelling, og Tromsø sliter veldig på defensiv dødball. La oss håpe Wæhler stanger inn ett mål eller to mot Tromsø!

Kristoffer Tokstad er endelig tilbake for Sarpsborg, og da er han en spiller alle lag burde ha på TL-manager. Koster bare 5.5 og står oppført som forsvarsspiller, mens han spiller kant. Jeg tror Sarpsborg blir veldig gode utover høsten, for nå kan de endelig mønstre et mannskap det lukter svidd av. De har spilt med midtstoppere som backer, og det hemmer Sarpsborg sin spillestil. Med Groven og Kronberg på backene har de to backer som er offensive og slår meget gode innlegg. Inne i boksen venter Kovacs og Mortensen, og kommer Sarpsborg til mye innlegg i denne kampen vil Viking få store problemer.

Ukens lag:
Keeper: Rossbach
Forsvar: Ruud, Wæhler, Tokstad
Midtbane: Fossum, Zahid, Midtsjø, Ajer
Angrep: Søderlund, Helland(C), Gytkjær