MJØNDALEN  20150802.
Eliteserien fotball 2015:  Mjøndalen - Odd (3-6) Odds trener Dag-Eilev Fagermo omfavner Ole Jørgen Halvorsen  foran supporterne etter kampens slutt i eliteseriekampen mellom Mjøndalen  og Odd på Mjøndalen stadion, søndag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix FOTO: ROALD, BERIT /
MJØNDALEN 20150802. Eliteserien fotball 2015: Mjøndalen - Odd (3-6) Odds trener Dag-Eilev Fagermo omfavner Ole Jørgen Halvorsen foran supporterne etter kampens slutt i eliteseriekampen mellom Mjøndalen og Odd på Mjøndalen stadion, søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix FOTO: ROALD, BERIT /

Odd trakk tysk storlag

Knalltøff trekning for Odd, mens Rosenborg skal til Romania og Molde til Belgia.

Fredag ble kampene til den siste kvalifiseringsrunden for Europaligaen trukket.

Både Odd, Rosenborg og Molde var kvalifisert og lå i bollen til UEFA før trekningen.

Det ble en knalltøff trekning for Odd som møter den tyske storklubben Borussia Dortmund, mens Rosenborg skal til Romania og måle seg med Steaua.

– Ambivalent trekning

Molde fikk også en tøff trekning og møter Standard Liege. Se fullstendig oversikt under.

I Skien var Odd-trener Dag Eilev Fagermo sånn passe fornøyd med trekningen, men ser frem til å prøve seg mot Borussia Dortmund.

– En litt sånn ambivalent trekning. Det er fantastisk økonomisk, og en utrolig sportslig utfordring som er veldig utviklende og gøy for oss, sier Fagermo til TV 2.

– Så er det selvfølgelig en så tøff trekning at vi kunne håpet på en enklere trekning slik at sjansen for å komme inn i gruppespillet var større, fortsetter Odd-treneren.

Selv om det blir to tøffe kamper øyner Odd-sjefen et lite håp.

– Det er alltid en sjanse. Det er klart det. Rosenborg har vist veien de på 90-tallet og 2000-tallet, at det går an å slå ut store lag. Vi har selvtillit og ingenting å tape i en slik kamp, forklarer Fagermo.

– Steaua passer oss bra

I Trondheim tror de at Steaua er en motstander som kan passe bra og Kåre Ingebrigtsen ser positivt på fredagens trekning.

– Jeg tror det passer oss bra. Det er ingen tvil at at Steaua er et bra fotballag og en tøff motstander, men de har vært på en litt dalende kurve og så får vi håpe at vi er på en motgående kurve, sa Ingebrigtsen til TV 2 etter trekningen.

– Det som kan hjelpe oss er at de ikke har helt kommet i gang med sesongen. Forhåpentligvis er vi i bedre form enn det de er, fortsetter Ingebrigtsen.

Det kunne sett verre ut for Rosenborg.

– Jeg er fornøyd. Athletic var klart det beste laget virket det som i den puljen vi var i. Så er jeg glad for at vi slipper å møte Henning Berg og Legia, det var dyrt for vi måtte pusse opp stadion. Steaua har vi møtt før i Mesterliga-kvalifiseringen og slått dem ut. Det blir spennende og et tøft borteoppgjør, forklarer Ingebrigtsen.

Slik spilles kvalifiseringskampene til Europaligaen:

Altach - Belenenses
Žilina - Athletic
Ajax - Jablonec
Steaua - Rosenborg
Standard Liege - Molde
Zorya Luhank - Legia
Milsami Orhei - Saint-Étienne
Young Boys - Qarabağ
PAOK - Brøndby
Girondins Bordeaux - Kairat
Panathinaikos - Qäbälä
Odd - Borussia Dortmund
Slovan Liberec - Hajduk Split
Astra - AZ Alkmaar
FC Krasnodar HJK Helsinki
Lech Poznań - Videoton
Rabotnicki - Rubin
Atromitis - Fenerbache
Southampton - Midtjylland
Thun - Sparta Praha

Kampene spilles 20. august med returoppgjøret 27. august.