FEM BLE TIL FIRE: Harry Styles, Liam Payne, Niall Horan og Louis Tomlinson gjestet «Good Morning America» i New York forrige uke. Foto: Scanpix.
FEM BLE TIL FIRE: Harry Styles, Liam Payne, Niall Horan og Louis Tomlinson gjestet «Good Morning America» i New York forrige uke. Foto: Scanpix.

Er dette starten på slutten for One Direction?

– Vi har alle godt av en pause.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt siden Zayn Malik sluttet i bandet, har ryktene svirret rundt hvorvidt dette også var slutten på One Direction.

Slipper nytt album

Det populære boybandet fra Storbritannia er nåtidens mest suksessfulle, og kan sammenlignes med 90-tallets Backstreet Boys, *NSYNC og New Kids On The Block.

1D ga nylig ut singelen «Drag Me Down». De overrasket fansen, som tok imot låta med jubel. Den ble spilt mer enn 4.75 millioner ganger på Spotify allerede første dag, og satte strømmerekorder.

I år slipper bandet sitt femte studioalbum – denne gangen som et firkløver.

– Alle trenger en pause

I et intervju med Free Radio nylig, tar 1D-medlem Liam Payne bladet fra munnen hva angår bruddryktene. 

– Vet du, jeg tror alle trenger en liten pause nå. Vi trenger å stoppe opp for å ta inn over oss alle de fantastiske tingene som har skjedd, sier han.

Payne forsikrer radiokanalen om at det ikke blir noe endelig brudd for bandet, men historien er farlig lik tidligere boyband som har gått i oppløsning.

Trist tendens

NSYNC bestående av blant andre Justin Timberlake, var 90-tallets store helter blant tenåringsjentene. De startet i 1995, og holdt på i syv år, før de i 2002 annonserte en såkalt pause.

Pausen varte og rakk, og bandet har ikke gitt ut noe mer musikk siden den gang. I 2006 ble bandets offisielle nettside nedlagt, og i 2007 bekreftet bandmedlem Lance Bass at gruppa definitivt var oppløst.

Også for jentebandet Spice Girls ble enden på visa den samme. Etter årevis med millionsuksess, trakk bandmedlem Geri Halliwell seg fra gruppa i 1998. De fire gjenværende jentene ga ut et album til, men etter to år uten Halliwell innså de at de ikke ville oppnå den samme suksessen. Bandet ble oppløst i 2000.

Om dette er skjebnen også for nåtidens mest suksessfulle boyband er uvisst, men tendensen ser ut til å være at ett medlem først trekker seg, før gruppa deretter går i oppløsning.