De Gea ikke med mot Tottenham: – Ikke lett for ham å kontrollere situasjonen

Louis van Gaal bekrefter at spanjolen ikke spiller lørdagens kamp. 

Se Manchester United -Tottenham på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no lørdag kl 13.45

Manchester Uniteds manager bekreftet på en pressekonferanse fredag at David de Gea ikke er aktuell mot Tottenham lørdag. 

– Det er ikke lett for de Gea å kontrollere den situasjonen han er i nå. Han spiller ikke. Og den nederlandske journalisten her kan nok bekrefte at et menneske er mer enn en spiller, sa van Gaal på fredagens pressekonferanse. 

Se pressekonferansen i videovinduet øverst i saken.

– Jeg tolker det dithen at David de Gea er ferdig i klubben. For når han velger å vrake en så viktig spiller til en så viktig kamp som serieåpningen, er det mye som tyder på at de Geas hode er lenger sør, sier TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker. 

– En tung nyhet
Alsaker er i Manchester for å kommentere åpningskampen.  

– Det er en nyhet som har skapt dårlig stemning her rundt Old Trafford. Han var Uniteds desidert beste spiller forrige sesong og han er en av verdens beste keepere – og en av hovedårsakene til at United nå igjen er med i Mesterliga-selskapet, sier han.  

Louis van Gaal ville ikke røpe hvem som kommer til å stå i mål i sesongpremieren, men mye tyder på at det er nyinnkjøpte Sergio Romero som kommer til å starte. 

– Romero er en bra målvakt. Han har spilt VM-finale for Argentina og fått laget til finalen. På klubbnivå har han vært benkesliter, men Louis van Gaal kjenner ham godt. Det kan godt hende at han kan komme inn og gjøre en god jobb for United. Men dette handler ikke bare om åpningskampen, dette handler om hele sesongen. Dette er en tung nyhet om det stemmer, sier han. 

– Citys sjanser til å bli mester har økt i dag. Manchester Uniteds sjanser virker å være mindre, og det kan til og med være så alvorlig for Manchester Uniteds del at plassen blant de fire beste kan være truet, sier Alsaker. 

– Det er en prosess
David de Gea er ønsket i Real Madrid og det har vært mye skriverier frem og tilbake i løpet av sommeren. David de Gea har ett år igjen av kontrakten med klubben. United skal være innforstått med at han ikke kommer til å signere en ny.

– Jeg vet ikke hvordan dette ender. Det er en prosess. Dere gjentar det spørsmålet på hver pressekonferanse. Jeg leder ikke denne prosessen. Jeg ser bare på. Det er bare én løsning, og den er det han som må finne.

– Har problemer med de Gea
–  Vi har problemer med de Gea. Det vet dere. Di Maria-problemet har vi løst, men det er et stort tap. Vi mangler nå en offensiv kraft med fart. Det er ikke lett å finne. Han fungerte ikke i den engelske kulturen. Som manager vet man aldri om det funker, sier van Gaal.

David de Gea voktet buret da United tapte 0-2 for PSG i en treningskamp forrige uke.

Etter kampen bekreftet van Gaal på en pressekonferanse at situasjonen rundt den spanske målvakten ikke er optimal.

– Vi har en situasjon som ikke er veldig bra, hverken for oss, for David de Gea selv, eller for klubben (Real Madrid) som han muligens har lyst å spille for, sa 63-åringen.