PÅ PREMIÈRE: Tom Cruise under den kanadiske premèren av «Mission Impossible: Rogue Nation» i Toronto, 27.juli, 2015. Foto: Scanpix.
PÅ PREMIÈRE: Tom Cruise under den kanadiske premèren av «Mission Impossible: Rogue Nation» i Toronto, 27.juli, 2015. Foto: Scanpix.

Knalltall på norsk kino for «Mission Impossible»

Actionfilmen med Tom Cruise (53) i spissen gjør stor suksess på lerretet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det dårlige været i sommer har fått folk til å trekke til kinosaler landet over.

Familiefilmer på topp

Jevnt over har det vært gode tall for flere storfilmer, hvor «Jurassic World» og familiefilmen «Minions» går av med seieren som publikumsvinnere.

– Det har vært en 20 prosent økning fra samme periode i fjor. Sommeren har stabilisert seg som en god kinotid, sier kommunikasjonssjef for norsk kino, Birgitte Langballe.

– «Minions» og «Jurassic World» hadde première i sommer, og ligger på toppen over de mest sette filmene så langt i år, sier hun.

Populær Tom Cruise-film

Hun nevner også «Mission Impossible» som en storfavoritt. Allerede under premièreuken ble filmen sett av nesten 100.000 kinogjengere.

Også til høsten forventes det et stort publikum i norske kinosaler. Katastrofefilmen «Bølgen» har allerede før premièren utpekt seg som en favoritt. Langballe tror de norske filmene vil bli svært populære i høst.

Ungdomsfilmen «Dryads» appellerer i hovedsak til det unge publikumet, så det blir spennende å se hvordan det går. Jeg holder også en knapp på Von Triers «Louder Than Bombs», som har fått hederlig omtale og vunnet internasjonale priser, sier hun.

«James Bond: Spectre» og «The Hunger Games: Mockingjay Part 2» er også forventet å toppe listene i høst.