Hangeland: – Dette er Premier Leagues fem beste spisser

Hangeland er klar for en ny sesong i Premier League, men det er ikke alle han gleder seg til å møte.

Brede Hangeland har i løpet av åtte Premier League-sesonger møtt en rekke spisser i verdensklasse. 

Med seriestarten like rundt hjørnet, forteller Crystal Palace-stopperen hvilke fem Premier League-spisser (urangert) han sliter mest mot.

Se video øverst i artikkelen

Husk sesongstarten i helgen på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Første kamp er Manchester United-Tottenham lørdag kl. 13.45.

Harry Kane, Tottenham

Tottenham-spissen fikk et voldsomt gjennombrudd forrige sesong og endte til slutt på 21 Premier League-mål. Bak Agüero scoret han dermed nest flest i Premier League. 

– Han kom som et stjerneskudd i fjor og er irriterende å spille mot. Kane er ekstremt bevegelig og alltid på vei inn i bakrom. I tillegg treffer han målet når han får sjansen, sier Hangeland.

Olivier Giroud, Arsenal

Franskmannen scoret «kun» 14 mål forrige sesong, men han er likevel et mareritt å møte og blant Hangelands fem tøffeste motstandere.

– Giroud er en stor, sterk spiss som i tillegg har veldig god teknikk. Jeg mener Arsenal er klart bedre når han er på banen. Giroud er veldig god feilvendt og svært farlig i boksen. Han har i tillegg alltid et smil om munnen, noe jeg også setter stor pris på! 

Daniel Sturridge, Liverpool

Daniel Sturridge var i klinisk form for to sesonger siden, men forrige sesong ble ødelagt av skader. I toppform er han blant de vanskeligste å møte, mener Hangeland.

– Han er en ekstremt rask og målfarlig spiss som alltid er på farten. Han er kanskje den verste å møte én-mot-én. Sist gang jeg møtte Sturridge slo han to tunneler på meg. Det var ikke så veldig hyggelig!

Wayne Rooney, Manchester United

Forrige sesong ble Rooney brukt mye på midtbanen, men basert på Hangelands dom bør Louis van Gaal heller bruke kapteinen sin i angrep:

– Rooney er en utrolig sterk spiss, en komplett spiller som både er målfarlig og har et stort «killer»-instinkt. Han er mye sterkere enn du egentlig tror! En gang taklet jeg Rooney så hardt at jeg trodde leggbeinet hans brakk, men han bare reiste seg og smilte. Det er bare den type spiller han er.

Sergio Agüero, Manchester City

Sergio Agüero ble toppscorer i Premier League 2014/2015 med sine 26 mål og er naturligvis blant de fem spissene Hangeland frykter mest:

– Jeg møtte Sergio Agüero for første gang i Europaliga-finalen i 2010. Den gang var han god, men nå er han en av verdens beste spillere. Han er en spiller som bruker lite krefter, men han våkner når ballen nærmer seg mål. Agüero er en eksplosiv og komplett spiss som det er vanskelig å spille mot.