Bentley-lekkerbisken i historisk Odd-seier

– Vi visste at keeperen gikk ut tidlig på innlegg, sier Dag-Eilev Fagermo. Odd er i Europaliga-playoff for første gang etter knallsterk seier over Elfsborg.

Odd-Elfsborg 2-0 (sammenlagt 3-2 )

Odd fortsetter sin historiske europacupferd. 2-0 hjemme mot Elfsborg sendte dem for første gang til Europaliga-playoff for første gang i klubbens historie.

Olivier Occean og Bentley scoret målene som sikret avansement. Bentleys 2-0-scoring med et skudd fra skrått hold, som gikk i mål bak keeper, var en perle.

– Jeg ga beskjed i pausen om at keeperen deres gikk ut tidlig på innlegg, så fei til om dere har muligheten, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen.

– Det stemmer. Jeg så at keeperen tok noen steg ut og forsøkte å slå ballen bak ham. Det var et veldig bra skudd, sa Bentley om scoringen.

Kommer de seg videre til gruppespillet kan de vente seg en inntekt på over 20 millioner kroner. Mostanderen i playoff-kampen avgjøres på trekning fredag kl. 12. Vi følger den naturligvis på tv2.no.

Rosenborg er også videre, mens Strømsgodset røk ut. Molde skal også spille playoff.

Stor Occean

Elfsborg åpnet best i Skien, men etter 20 minutter fikk Odd en god periode. Fredrik Nordkvelle fikk blant annet et skudd fra tolv meter avverget.

Scoringen kom til slutt ved veteranspiss Olivier Occean etter 27 minutter. 33-åringen mottok et nydelig innlegg fra Jone Samuelsen og fikk banket ballen i mål fra rundt 14 meter.

Resultatet holdt seg til pause. Etter hvilen ble Odd igjen spilt lave av svenskene, men holdt unna og overtok etter hvert initiativet.

Vakkert fra Bentley

Svenskene fikk det andre baklengsmålet da Bentley så muligheten for en drømmescoring fra venstrekanten etter 71 minutter.

Keeper Ellegaard gikk for langt ut fra streken. Da skjøt Bentley fra skrått hold utenfor sekstenmeteren og i mål. Lekker scoring av angriperen. Se den øverst i artikkelen.

Ti minutter før slutt ropte Elfsborg på straffe da Espen Ruud var tøff med Lasse Nilsson i en duell foran mål. Reprisene var ikke entydige, men det kunne se ut som Elfsborg hadde en sak.

Kampen endte 2-0. Odd gikk videre med 3-2 sammenlagt etter 1-2-tapet i første kamp.

Stolt og rørt Fagermo

Dag-Eilev Fagermo tok bronse i Tippeligaen i fjor. I år er det rekordlangt avansement i Europaligaen.

– Vi spilte tilnærmet prikkfritt mot et så godt lag som Elfsborg er. Jeg er utrolig stolt. Vi har prioritert disse kampene. Det har vært gøy og læring for klubben. Jeg er litt rørt nå, sa treneren etter kampen.

– Kjekt å se at Odds spillestil fungerer i Europa?

– Filosofien fungerer selvsagt. Det handler om kvalitet.

Fagermo vet ikke helt om han ønsker lettest mulig motstand i playoffen, eller et stort navn.

– Det må jo bli en av delene. Det er sårt tiltrengte penger til klubben i begge deler.