Lekent Rosenborg spaserte seg til playoff-kamp i Europaligaen

Rosenborg hadde ingen problemer med å slå Debrecen i returkampen på Lerkendal.

Rosenborg – Debrecen 3-1 (2-1 pause, 6-3 sammenlagt):

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): Med 3-2-ledelse fra bortekampen hadde Rosenborg gode kort på hånden foran returkampen mot ungarske Debrecen.

Returkampen på Lerkendal torsdag kveld ble nærmest en ren transportetappe for Rosenborg.

Debutanten satte punktum
En Alexander Søderlund-heading fra nesten død vinkel, og et vakkert langskudd av midtbanemotoren Mike Jensen sørget for at Rosenborg kunne gå til pause med 2-1-ledelse.

Rett før slutt sørget hjemmedebutanten og innbytteren Matthías Vilhjálmsson for at Rosenborg vant med komfortable 3-1 over sine ungarske motstandere.

Islendingen ble hentet til Lerkendal fra Start tidligere i sommer.

– Det var deilig å komme i gang med scoring med én gang. Jeg har aldri spilt for Rosenborg på hjemmebane før, og derfor var det fantastisk gøy å score. Dette var også en viktig kamp, og målet var å komme videre, sier Vilhjálmsson til TV 2 Sporten etter kampen.

– Kan møte noen fantastiske lag
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen føler seg sikker på at klubben kan komme seg til gruppespillet i Europaligaen. Men han er nervøs foran fredagens trekning.

Rosenborg risikerer nemlig å møte storklubber som Borussia Dortmund, Ajax, Athlétic Bilbao og Fenerbahce.

– Det var en solid prestasjon mot Debrecen. Vi gjennomførte en veldig god kamp og scoret to fantastiske mål i førsteomgang, sier RBK-sjefen til TV 2 Sporten kort tid etter kampslutt.

– Nå kan vi møte noen fantastiske lag i playoffkampen. Men vi er sterke i troen på at vi kan komme oss til gruppespillet. Vi gleder oss uansett til trekningen, og uansett hvem vi møter så kan vi slå alle, slår han fast.

– Skal ramme inn den scoringen
Midbanestjernen Mike Jensen mener Rosenborg gjorde alt riktig i returkampen mot Debrecen.

– Det var en meget profesjonell, kontrollert og disiplinert kamp av oss. Da vi skrudde opp tempoet i perioder så spilte vi helt ut Debrecen. Vi følte oss aldri truet, men i starten kom vi litt svakt ut. Ellers så hadde vi full kontroll hele kampen, oppsummerer Jensen til TV 2 Sporten.

– Målet ditt var en perle?

– Ja, det var et helt okey mål. Det rammer jeg nok inn. Fansen var også utrolige, det er helt fantastisk at så mange folk gidder å komme å se oss på en torsdag. Vi får bare håpe at vi ga dem nok underholdning til at de kommer tilbake neste kamp, svarer dansken – og sikter til de 12918 tilskuerne som møtte opp på Lerkendal torsdag kveld.

Debrecen rett ned i ti mann
Etter 3-1-seieren er Rosenborg videre til playoff til Europaligaen med 6-3 sammenlagt.

Trekning av Rosenborgs motstander skjer fredag.

I åpningsminuttene i andre omgang ble Debrecen redusert til ti mann etter at Peter Maté pådro seg sitt andre gule kort for dagen på Lerkendal.

Med én spiller mer på banen var Rosenborgs seier aldri truet. Andreomgang ble en ren ren transportetappe for Kåre Ingebrigtsens menn.

På tampen av kampen punkterte hjemmedebutant Matthías Vilhjálmsson oppgjøret med sin 3-1-scoring.

Søderlund lot seg ikke be to ganger
Debrecen skapte de største sjansene i åpningsminuttene på Lerkendal, men så våknet Rosenborg.

Alexander Søderlund fikk en kjempesjanse til å sende Rosenborg i ledelsen etter 18 minutters spill. RBK-spissen maktet imidlertid å skyte utenfor i svært god posisjon.

Ti minutter senere gjorde Søderlund ingen feil. Han styrte Pål-André Hellands innlegg i mål fra omtrent «død vinkel».

– Det ha vi sett av Jensen før
Fem minutter før pause viste midtbanespilleren Mike Jensen seg frem. Fra omlag 20 meters hold klinket dansken ballen i vinkelen og sørget for 2-0-ledelse til Rosenborg.

– Dette har vi sett før av Mike Jensen. Og jubelen på Lerkendal er lyden av avansement, sa en entusiastisk TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter Jensens 2-0-scoring.

Noen minutter etter Jensens drømmeål, stilnet imidlertid jubelen på Lerkendal. For Debrecen fikk enkelt redusere til 1-2 da den nederlandske angriperen Geoffrey Castillion fikk stå helt alene i feltet og putte ballen i nettaket bak André Hansen.

Dermed ledet Rosenborg «kun» 2-1 til pause.

Slik startet RBK: Hansen – Svensson - Bjørdal - Eyjolfsson - Skjelvik – Jensen - Selnæs - Midtsjø – Helland - Søderlund - Mikkelsen

Benken: Lund, Gamst Pedersen, de Lanlay, Vilhjalmsson, Dorsin, Sæter og Solli.