FORNØYD: Åge Hareide ledet Malmö til nok en Mesterliga-playoff. FOTO: KERSTIN JOENSSON /
FORNØYD: Åge Hareide ledet Malmö til nok en Mesterliga-playoff. FOTO: KERSTIN JOENSSON /

Hareide håper å unngå norsk duell med Deila

Malmö-treneren vil ha Moldes overmenn.

Malmö (TV 2 Sporten): - Det har ikke vært så bra her i sommer, men i dag er det jo fantatstisk.

Det er dagen derpå for Åge Hareide som tar i mot TV 2 i solsteiken nede ved havnen, bare et steinkast fra leiligheten han benytter i Malmö.

- En fantastisk fotballkveld
Det er snart gått et døgn siden han førte laget sitt til Mesterliga-playoff etter en høydramatisk snuoperasjon hjemme mot Red Bull Salzburg.

- Det som skjedde i går var en fantastisk fotballkveld for meg og 20 000 andre. Det var en slik kveld der alt stemte, og det må det gjøre dersom du skal gå videre i Europa, sier han.

For etter å ha havnet under med 2-0 etter det første oppgjøret i Østerrike, var det noe helt spesielt som skulle til dersom svenskene skulle ta seg videre. Men allerede til pause hadde de lyseblå snudd det med tre scoringer.

- Vi var jo i Champions League i fjor, og det er gøy om vi kan gjøre det igjen. Men det som er viktigst for oss nå er å sette et nytt lag. Vi har fem nye spillere bare i sommer som er kommet inn, og åtte nye siden i vinter. Det har gjort at vi har hengt litt etter i toppen, og vi hadde behov for noe å samle oss rundt. Det fikk vi i går, sier han.

- Kjenner alltid på presset
Fjorårssesongen endte med seriegull og deltagelse i gruppespillet av Mesterligaen. I år har et gått langt tråere, og Malmö ligger for øyeblikket på sjetteplass, sju poeng bak serieleder IFK Göteborg før lagene møtes på søndag.

- Det er press hele tiden når du er trener i Malmö. Det er en stor klubb og de er vant til å vinne. Men det å bygge et lag tar alltid litt tid. Vi får ikke tid til å bygge opp laget i treningskaper, vi må gjøre det i kamp om poeng. Og det er alltid litt hardere, sier Hareide som langt fra har gitt opp ligagullet.

- Slår vi IFK nå på søndag så har vi fire poeng opp. Da har vi elleve kamper igjen, og alt kan skje. Det er veldig tett i toppen av svensk fotball nå. Har vi fokus på oss selv og vinner våre kamper fremover så tror jeg at vi kan kjempe om gullet fremdeles, sier han.

Håper på Moldes overmenn
Men laget skal også over siste hinder for å komme til gruppespillet i Mesterligaen for andre år på rad. Der kan det bli en helnorsk duell dersom Malmö og Ronny Deilas Celtic trekkes mot hverandre.

- Hehe, det er vel norsk presse som har mest lyst på det. Jeg har mest lyst på Dinamo Zagreb som Molde hadde. Det er et lag som kunne passet oss bra.

- Hva tenker du om det blir Celtic og Deila da?

- Jeg møtte faktisk Celtic to ganger i kvalik med Helsingborg i 2012. Da tapte vi begge oppgjørene 0-2. Så ja, det kan være passe å hevne det nå, smiler han.

- Hvor lyst har du å oppleve Mesterliga-sirkuset igjen?

- Det har jeg veldig lyst til. Det er helt spesielt å få spille i Mesterligaen. Det er noe annet enn de vanlige seriekampene. Det er riktig nok der du legger grunnlaget for å få være med. Men i Mesterligaen er det litt som svenskene sier: Du er inne i«finrommet».