Norske Edvard (14) klar for Liverpool

Har signert prekontrakt med storklubben.

Stortalentet Edvard Sandvik Tagseth (14) er klar for Liverpool. Det bekrefter 14-åringen selv overfor Trønder-Avisa torsdag.

– Det føles godt endelig å bli ferdig med det og bestemme seg for en klubb, sier Tagseth til avisen.

Tagseth er blitt enig med den engelske storklubben om en såkalt intensjonsavtale. Selve signeringen vil bli gjennomført i løpet av kort tid. En representant fra Liverpool-akademiet reiser til Frosta i nær framtid for å få signaturen fra gutten og foreldrene, skriver avisen.

Han vil ikke bli offisielt klar for klubben før han blir 16 år, det vil si i januar 2017. Frem til det er planen å bli boende i Norge.

Edvard Sandvik Tagseth (14) ble en internetthit da han herjet foran TV 2s kamera under Norway Cup.

Under turneringen avslørte han at han vurderte å signere for Liverpool, etter å ha mottatt tilbud fra en rekke storklubber. Nå har han gjort alvor av det. Edvard Sandvik Tagseth blir Liverpool-spiller.

– Jeg har vært på besøk hos Everton, Manchester United, Manchester City og Liverpool, sa 9. klassingen fra Frosta i Nord-Trøndelag til TV 2 i juli.

Nå er han altså klar for klubbskifte.

– Jeg følte det var beste klubben for meg. Jeg likte meg best der, sier Tagseth.

– Han er det beste talentet jeg har sett på 20 år, sa Vidar Riseth til TV 2 på Ekebergsletta for ett år siden. Den gang var gutten kun 13.

Tagseth følger dermed i knottesporene til Martin Ødegaard og flere andre norske unggutter, som den siste tiden har signert for utenlandske storklubber.