Tor Ole Skullerud er ferdig som trener iMolde umiddelbart.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Tor Ole Skullerud er ferdig som trener iMolde umiddelbart. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tor Ole Skullerud måtte gå på dagen i Molde

De sportslige resultatene har ikke vært gode nok. 

I sommer ble det kjent at Tor Ole Skullerud er ferdig som Molde-trener etter denne sesongen.

Torsdag kalte klubben inn til pressekonferanse på en times varsel uten å si noe om hva som er tema.

Der kom det frem at Skullerud og assistent Bård Wiggen er løst fra kontakten med umiddelbar virkning på grunn av manglende sportslige resultater.

Tor Ole Skulleruds assistenttrener, Bård Wiggen, tar avskjeden med Molde med fatning.

– Det er som jeg sier, det er ingenting som overrasker meg i denne bransjen. Jeg har levd så lenge i denne bransjen at det ikke lenger er noe som sjokkerer meg eller overrasker meg lenger, forteller Wiggen til TV 2 Sporten.

– Jeg ønsker ikke å ha noen formening om hvorfor jeg tror vi ble sparket. Men jeg fikk med meg at Molde-ledelsen sa at årsaken var for dårlige sportslige resultater. Så da får vi bare forholde oss til den begrunnelsen, sukker han.

Wiggen ønsker seg tilbake i en trenerjobb, men først skal Skulleruds tidligere assistenttrener ha noen dager fri.

- Nå skal jeg i hvert fall ha fri på torsdag og i helgen, enten jeg ville det eller ei. Deretter er jeg åpen for alt. Jeg kommer nok til å bli boende i Molde en stund til, og fiske og kose meg. Konen min har en fin jobb her i Molde, så vi ønsker å bli værende her litt fremover, oppsummerer han.

TV 2-ekspert Freddy dos Santos, som selv spilte for Molde fra 1998 til 2000, mener Skullerud burde ha fått fullført sesongen.

– Først og fremst synes jeg dette er synd fordi Skullerud har levert gode resultater med Molde. Nå mister klubben en veldig god trener. Men familien har jo allerede flyttet hjem fordi de ikke trivdes i Molde, og sånn sett var det ikke overraskende at Tor Ole måtte gå nå, sier dos Santos til TV 2 Sporten.

Sviktende form

Fjorårets seriemester har slitt i år og ligger på en sjuendeplass på tabellen. Tirsdag røk håpet om mesterligaspill etter en ellevill kamp mot Dinamo Zagreb der Molde røk på bortemålsregelen. Men klubben har fremdeles et håp om spill i Europaligaen.

Styreleder Øystein Neerland sa at klubben jobber med en midlertidig løsning på trenerspørsmålet. Avgjørelsen om å fjerne Skullerud ble tatt torsdag, opplyste han.

Tor Ole Skullerud var ikke til stede på pressekonferansen. Han vil uttale seg fredag. Han tok over Molde før 2014-sesongen og vant serien med dem på første forsøk.

Rykter om spillermisnøye

Søndag møter Molde Odd i Tippeligaen. Onsdag er det Viking i cupen. Etter det TV 2 erfarer er et hett alternativ som vikartrenerteam førstelagstrener og toppspillerutvikler Erling Moe i tospann med veteranspiller Daniel Berg Hestad.

Brugge meldt torsdag at den akillesskadde spissen Mushaga Bakenga har forlenget låneavtalen med Molde til ut 2016.

Flere av spillerne skal ha vært misfornøyd med Skulleruds arbeidsmetoder denne sesongen. Dos Santos tror det er en av årsakene til at forrige sesongs gulltrener måtte forlate Aker Stadion.

– Det har lenge versert rykter om at spillerne var misfornøyd med Skullerud. Men jeg fikk en SMS av Harmeet Singh tidligere i sesongen om dette, og han skrev at alt bare var fryd og gammen. Muligens var imidlertid bare dette et skalkeskjul, og at spillerne gradvis ble mer og mer stresset og ikke komfortable med situasjonen, poengterer han.

– Kan glemme Bradley

Navn som Stabæks suksesstrener Bob Bradley, FKH-assistent Mark Dempsey og arbeidsledige Ole Gunnar Solskjær er blitt nevnt som mulige erstattere for Skullerud.

Dos Santos tror Molde i hvert fall kan glemme å hente Bradley.

– Hadde Molde fått tak i Bob Bradley, så ville det vært et «scoop». Men jeg tror det er umulig for Molde å hente ham. Han forsvinner nok ut av landet dersom han bestemmer seg for å forlate Stabæk, fastslår Dos Santos.

– Hvem mener du Molde bør hente som ny trener?

– Jeg håper at klubben henter en trener som er like opptatt av spillerutvikling og skape egne talenter som det Ole Gunnar Solskjær og Tor Ole Skullerud var. Jeg håper at Molde fortsetter med filosofien med å fylle opp troppen med unge talenter og videreutvikle dem, svarer TV 2-eksperten.