UHELDIGE: Dave Grohl, The Who-trommeslager Keith Moon, The Rolling Stones-gitarist Keith Richards og Beyoncé Knowles har alle vært uheldige på scenen. FOTO: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
UHELDIGE: Dave Grohl, The Who-trommeslager Keith Moon, The Rolling Stones-gitarist Keith Richards og Beyoncé Knowles har alle vært uheldige på scenen. FOTO: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Benbrudd, elektrosjokk, overdose og hårtrøbbel

Lenny Kravitz er ikke den eneste som har vært uheldig på scenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske rockestjernen Lenny Kravitz (51) var uheldig da han spjæret skinnbuksa og eksponerte penis foran 17.000 publikummere i Sverige sist mandag.

Penistabben til Kravitz er dog ikke det verste som kan skje på en scene. Her er noen historier om hvor galt det kan gå.

Elektrosjokk

Under en konsert med The Rolling Stones i desember 1965, kom gitarist Keith Richards (71) borti mikrofonstativet med gitaren sin. Vanligvis er ikke dette noe farlig, men mikrofonen var ikke jordet. Richards fikk et heftig elektrisk støt og ble slått bevisstløs på scenen. Hadde ikke Richards hatt på seg sko med gummisåler, kunne det ha gått langt verre.

Ble lam fra nakken og ned

Soullegenden Curtis Mayfield, mannen bak låter som «Superfly» og «People Get Ready», fikk et usikret stillas over seg under en konsert i 1990, som gjorde ham lam fra nakken og ned. Mayfield var avhengig av rullestol inntil han døde som 57-åring i 1999.

Falt nesten åtte meter

Bing Crosby, mannen som synger julen inn hvert år med «White Christmas», falt nesten åtte meter ned i orkestergraven under en opptreden i mars 1977. Crosby fikk en skiveutglidning i ryggen og blodpropp i benet, og lå en måned på sykehus. Han døde i oktober samme år av et hjerteinfarkt, 74 år gammel.

Popartisten Gabrielle Leithaug fra Bergen har også falt av scenen, men kom unna uten skader.

KNUSTE KNESKÅL: Den norske artisten Mira Craig knuste en kneskål etter et mislykket stagedivingsforsøk i Oslo Spektrum i 2005. Dette bildet er fra Melodi Grand Prix i 2010. Foto: Lise Åserud /SCANPIX
KNUSTE KNESKÅL: Den norske artisten Mira Craig knuste en kneskål etter et mislykket stagedivingsforsøk i Oslo Spektrum i 2005. Dette bildet er fra Melodi Grand Prix i 2010. Foto: Lise Åserud /SCANPIX

Uheldig stagediving

Den norske artisten Mira Craig (33) var svært uheldig da hun stagedivet i Oslo Spektrum i 2005. Det harde scenelyset gjorde at hun ikke kunne se publikumet veldig godt, og da hun kastet seg av scenen for å bli tatt imot av publikummerne, deiste hun i gulvet og knuste en kneskål.

Falt og brakk benet

Dave Grohl (46) falt av scenen under Foo Fighters-konserten i Gøteborg tidligere i sommer og brakk beinet. Den tidligere Nirvana-trommeslageren fullførte konserten sittende på en stol.

Håret i vifte

Den millionselgende R&B-artisten Beyoncé Knowles (33) satte fast håret i en stor vifte under en konsert i Montreal i Canada i 2013. Superstjernen fortsatte å synge mens flere sikkerhetsvakter jobbet i bakgrunnen med å få håret hennes ut av viften. Et par uker senere klipte hun seg kort

Kollapset på scenen – publikummer overtok

Blant selvforskyldte uhell finner vi The Whos legendariske trommeslager Keith Moon. Han tok tre tabletter med bedøvelsesmiddel for hester blandet med brandy før han gikk på scenen i San Francisco i 1973, og endte med å kollapse bak trommene. Etter at Moon ble båret av scenen, gikk The Who-gitarist Pete Townshend opp til mikrofonen og spurte om det var noen i publikum som kunne spille trommer. Scott Halpin, en 19 år gammel The Who-fan som hadde kjøpt billetter på svartebørsen, ble bragt opp på scenen for å fullføre konserten. Halpin, som døde i 2008, hylles for sin innsats på The Whos offisielle hjemmeside. Keith Moon døde i 1978 av en overdose, bare 32 år gammel.

Du kan se video av kollapsen og Halpins scenedebut på YouTube:

Skutt og drept

Pantera-gitaristen Darrell Lance Abbott (38) ble skutt og drept på scenen Colombus, Ohio, i 2004 mens han opptrådte med bandet Damageplan. 25 år gamle Nathan Gale løpte opp på scenen og skjøt Abbott i hodet tre ganger. Etter å ha drept Abbot, begynte Gale å skyte rundt seg, deriblant på en publikummer som forsøkte å redde livet til Abbot. Totalt drepte Gale fire mennesker og skadet ytterligere syv. Bandets trommeslager ble skutt tre ganger, men overlevde.