København, Danmark 20140502.
Ståle Solbakken på fredagens pressekonferanse etter at han ble utnevnt til manager i FC København. 
Foto: Jan Christensen / Scanpix Danmark / NTB scanpix FOTO: FALSE /
København, Danmark 20140502. Ståle Solbakken på fredagens pressekonferanse etter at han ble utnevnt til manager i FC København. Foto: Jan Christensen / Scanpix Danmark / NTB scanpix FOTO: FALSE /

– Solbakken har brukt 150 millioner på spillerkjøp

Nå vil FC København igjen bli danske mestere.

Siden Ståle Solbakken vendte tilbake som trener for FC København i 2013, har klubben investert rundt 125 millioner danske kroner i spillere, melder BT.dk. (Det tilsvarer rundt 150 millioner norske med dagens kurs.)

I 2014 brukte klubben blant annet 32 millioner kroner på å hente Andreas Cornelius tilbake fra Cardiff. I sommer har de blant annet brukt 48 millioner kroner på nyervervelsene Federico Santander, Benjamin Verbic og Kasper Kusk. 

– I dette overgangsvinduet har vi kun investert mye i Federico Santander (27 millioner kroner) . De andre nye spillerne har vært innenfor vår normale maksimumspris for en spiller. Selv om Santanders pris er akseptabel er den tre-fire kategorier over det vi normalt sett betaler for en spiller, sier Solbakken til avisen.  

– Vil dominere Danmark
Etter to sesonger med andreplasser i Superligaen ønsker nå Solbakken å vinne serien. 

– Vårt mål er å bli danske mestere igjen og stabilisere oss over flere sesonger. Nå har vi en ung og talentfull tropp med den rette miksen av spillere og vi vil dominere i Danmark igjen og kvalifisere oss til europeisk gruppespill, sier den norske treneren i forkant av torsdagens møte med Jablonec i Europaligaen.  

– Det er den største oppjusteringen noensinne i dansk fotball, og jeg er overbevist om at de nye spillere vil være med på å starte en ny gullalder for FCK, sier tidligere storaksjonær i FCK, Aldo Petersen til BT.dk 

FC København har fått en god sesongstart og står med seks poeng på de to første kampene i Superligaen.