Bilde: ASRoma.it
Bilde: ASRoma.it

Salah fra Chelsea til Roma, men overgangen kan havne i retten

Fiorentina raser mot egypteren etter et påstått kontraktsbrudd. 

Mohamed Salah (23) er ferdig i Chelsea og vender nesen mot Roma. Det bekrefter Roma på sine hjemmesider.

Overgangen er i første omgang formulert som et lån, men ifølge italienske Sky vil Roma være forpliktet til å gjøre overgangen permanent neste sommer. Overgangen vil da, ifølge samme kilde, koste litt i overkant av 200 millioner kroner totalt.

Chelsea betalte 140 millioner kroner for spilleren i 2014, og går dermed i overskudd på investeringen - selv om Salah aldri var i nærheten av å spille seg inn i laget.

Mens både Salah, Chelsea og Roma er godt fornøyde, er Fiorentina derimot svært misfornøyde. Overgangen kan nå havne i retten.

Fiorentina raser

Roma vurderte å signere egypteren allerede i januar, men da klubben fremfor alt trengte en midtspiss, valgte de i stedet å signere Seydou Doumbia fra CSKA Moskva.

I stedet gikk Salah på lån til Fiorentina i 18 måneder, som en del av Cuadrado-overgangen.

Spilleren hevder at det i den forbindelse ble inngått en avtale som ga ham rett til å avbryte låneoppholdet ved slutten av 2014/2015-sesongen. 

Og mens Salah gjorde det svært godt for Fiorentina, begynte flere italienske klubber å vise interesse for ham.

Deriblant Roma.

Avbrøt låneoppholdet

Ved slutten av sesongen valgte Salah, i henhold til klausulen han hevder å ha sikret seg, å avbryte låneoppholdet hos Fiorentina. Klausulen er omstridt, selv om Salah tidligere i sommer la ut bilde av kontrakten på sosiale medier.

Kantspilleren gikk dermed tilbake til Chelsea, som deretter inngikk forhandlinger med andre klubber. Til slutt kom de til enighet med Roma.

Fiorentina hevder at kontrakten ble brutt på ugyldig grunnlag og har koblet inn juridisk ekspertise for å felle overgangen. 

Stemningen mellom klubbene ble særlig dårlig da Mohamed Salah landet i Roma tidligere denne uken og ble møtt av en horde supportere.

– Roma har på en uoffisiell måte allerede presentert Salah som deres spiller. Det kunne de ha spart seg for. Vi har en kontrakt med Salah og vi skal sørge for at det blir gjeldende, sa Fiorentina-president Andrea Della Valle.  

Stemningen ble ikke bedre av at Roma, ved en feiltakelse, twitret et bilde av Salah på klubbens treningsfelt.

FIFA koblet inn

Som følge av uenighetene rundt overgangen, ble FIFA koblet inn for å løse opp situasjonen.

Ettersom kontrakten formelt sett var registrert under Fiorentina, og overgangen derfor ikke kunne gjennomføres uten Fiorentinas samtykke, måtte Chelsea søke om en midlertidig overgang i FIFAs Transfer Matching System (TMS).

En slik midlertidig overgang ville nemlig tillate dem å sende Salah til Roma, i påvente av at FIFA kom til en endelig konklusjon i saken.

Den midlertidige overgangen ble innvilget og Roma kunne dermed registrere spilleren i FIFAs TMS. Hva som skjer videre er imidlertid uvisst. Dersom Fiorentina får medhold i sine anklager, kan Salah trolig vente seg en hard straff fra FIFA.

Ordkrig på Twitter

Italienske medier har spekulert i at Mohamed Salah i så tilfelle kan bli straffet med seks måneders suspensjon. Det fikk spillerens agent, Ramy Abbas Issa, til å tordne på Twitter.

– Mohamed Salah trenger ingen godkjennelse fra Fiorentina. Hans siste dag under kontrakt med dem var 30. juni 2015. Det har de også vært klar over hele tiden. Vi trenger ingen enighet mellom Fiorentina og noen andre. De gode nyhetene vil komme fra Sveits (FIFA, journ. anm.), ikke London. Påstander om seks måneders suspensjon er beint fram latterlige, skrev han onsdag.

Også Mohamed Salah selv har vært aktiv på Twitter. Onsdag endret han biografi til «Footballer for AS Ro.. & Egypt». Deretter byttet han bilde til tallet 11, som vil bli hans draktnummer i Roma. Til slutt sendte han avgårde en megetsigende tweet. 

Mohamed Salah er ferdig i Chelsea etter et meget skuffende opphold. Egypteren fortsetter nå karrieren i Roma. Lite tilsier imidlertid at siste ord er sagt.