ETTERTRAKTET:  Fredrik Aursnes jages av klubber både i Tippeligaen og utlandet. Her jubler 19-åringen etter 2-0 scoringen i U21-landskampen mot Bosnia i juni.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix FOTO: BENDIKSBY, TERJE /
ETTERTRAKTET:  Fredrik Aursnes jages av klubber både i Tippeligaen og utlandet. Her jubler 19-åringen etter 2-0 scoringen i U21-landskampen mot Bosnia i juni. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix FOTO: BENDIKSBY, TERJE /

Storklubbene ligger paddeflate etter Fredrik (19)

Fredrik Aursnes sikter høyere enn OBOS-ligaen, men Hødd ønsker helst ikke å selge.

TV 2 Sporten vet at Hødds offensive midtbanespiller Fredrik Aursnes står veldig høyt på ønskelisten til Tippeliga-klubbene Rosenborg, Viking, Molde, Haugesund og Aalesund. 

En rekke klubber, både fra Tippeligaen og utlandet, har sett 19-åringen i aksjon flere ganger, både for Hødd og i aksjon for det norske U21-landslaget.

OBOS-ligaklubben Brann har også Hødds ettertraktede midtbanespiller høyt oppe på sin ønskeliste og har fulgt spilleren i lang tid.

Agenten bekrefter interessen
Aursnes har imponert for opprykksjagende Hødd denne sesongen, men har en kontrakt som binder ham til klubben ut 2017-sesongen.

Stortalentets agent Daniel Steinfeld, som jobber for det danske agentbyrået Scandinavian Soccer, sier dette om interessen rundt Hødd-kometen:

– Fredrik er under kontrakt med Hødd og det forholder han seg til nå. Men det er klart at han har et ønske om å spille på høyest mulig nivå for sin videre utvikling, opplyser Daniel Steinfeld til TV 2 Sporten.

Agenten bekrefter at flere klubber både i Norge og utlandet har vist konkret interesse for 19-åringen.

– Vi vet at det er stor interesse rundt Fredrik fra flere norske klubber og at det er utenlandske klubber som følger ham. Dette synes Fredrik er veldig smigrende og gir ham enda mer motivasjon for å nå målene sine, poengterer agenten.

– Fokus på å bli en enda bedre fotballspiller
Steinfeld kan ikke svare på om Aursnes kan bli solgt i løpet av sommeren.

– Om det skjer i dette overgangvinduet eller ved en senere anledning vil tiden vise. Fredrik har god oppfølgning av sin lokale rådgiver slik at han kun har fokus på å bli en bedre fotballspiller hver eneste dag, sier han.

Aursnes har spilt en sentral rolle på Hødd-laget i flere sesonger, til tross for at han bare er 19 år gammel. Agenten roser Hødd for arbeidet klubben gjør med yngre spillere.

– Vi ønsker ikke å kommentere noe i henhold til Fredriks nåværende kontrakt. Men vi ønsker å berømme Hødd for det arbeidet de gjør med unge talenter. Det er viktig for unge spillere at de får ta steget videre når tiden er inne for det. Dette gir jo også et godt signal ut til andre unge talenter, understreker han.

Hødd: – Fredrik kan nå veldig, veldig langt
Sportslig leder i Hødd, Andrè Nevstad, er ordknapp om den store interessen for midtbanetalentet.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe mer rundt det enn at Fredrik er en spiller mange klubber har fulgt over tid, sier Nevstad til TV 2 Sporten.

Hødds sportslige leder er imidlertid ikke overrasket over at Aursnes er blitt lagt merke til.

– Han er en veldig spennende og viktig midtbanespiller, som bidrar både med sine offensive og defensive kvaliteter. Fredrik er en ung spiller som allerede har spilt toppfotball i mange år. Han debuterte for oss på A-laget som 16-åring i 2012, og hatt en veldig positiv utvikling i årets sesong. Nå har Fredrik også debutert for U21-landslaget og spilt flere gode kamper der. Han er en veldig spennende spiller som kan nå veldig, veldig lang, mener Nevstad.

– Får vente å se hva fremtiden bringer
Nevstad ønsker ikke å spekulere i om Aursnes kan forsvinne fra Hødd allerede i løpet av sommeren. Aalesund og Viking er blant klubbene som tidligere i sommer bekreftet at de vil hente Aursnes.

– Fredrik har kontrakt ut 2017-sesongen, og jeg ønsker ikke å kommentere noe mer rundt situasjonen hans for øyeblikket. Han er en flott type, så får vi bare vente å se hva som skjer i fremtiden, konstaterer Nevstad.