BLE SKREVET UT AV SERIEN: Skuespiller Patrick Dempseys karakter i Grey's Anatomy ble skrevet til døden. Angivelig skal divanykkene hans ha utløst slutten på McDreamys TV-tilværelse. Foto: Markus Schreiber
BLE SKREVET UT AV SERIEN: Skuespiller Patrick Dempseys karakter i Grey's Anatomy ble skrevet til døden. Angivelig skal divanykkene hans ha utløst slutten på McDreamys TV-tilværelse. Foto: Markus Schreiber

Derfor måtte McDreamy dø

Grey's Anatomy-skaperen mente hun kun hadde to valg for Patrick Dempseys rollefigur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fans av Grey's Anatomy var i vår i sjokk etter at en av sykehusseriens mest populære karakterer, Derek «McDreamy» Sheperd, plutselig døde.

I en paneldiskusjon i TV-bransjen fortalte Shonda Rhimes (45), som skapte serien, at hun følte hun kun hadde to valg når det kom til karakteren, som ble spilt av Patrick Dempsey (49). 

– Avgjørelsen om å la ham dø, var ikke vanskelig, når man tenker på hva valgene var. Enten ville han fortatt Meredith (kona og hovedpersonen i serien, journ. anm.) alene, og hva skulle det betydd? reflekterte hun ifølge nettstedet RTE.

– Det ville antydet at kjærligheten deres ikke var ekte og at det vi har fortalt i 11 år var en løgn og at McDreamy ikke var McDreamy, og det kunne vi ikke forsvart. Meredith og Dereks kjærlighet måtte forbli Meredith og Dereks kjærlighet, fortsatte Rhimes. 

Rykter om divanykker

Serieskaperen mener det var smertefullt å sende en av karakteren i døden. Skal man tro ryktene og magasinet Page Six, var det også en lettelse. 

Tidligere i år skrev de nemlig at Rhimes skal ha blitt rasende av å jobbe med skuespillerens divanykker.

– Patrick har oppført seg som en diva, og har føket i tottene på Shonda. Hun suspenderte ham for en stund, og ryktene på settet tilsier at han ikke vil komme tilbake på fulltid, skal en kilde ha sagt den gang.

Vemodig farvel

Men det var ikke alle som var like glade for å se Dempsey forlate settet.

En av hans andre kolleger i serien, skuespiller Sarah Drew (34), har tidligere fortalt E! News at det var et vemodig farvel.

– Vi er lei oss fordi vi må si hadet til Patrick, men vi er så glade på hans vegne! Hvis du følger ham på Twitter ser du at han nyter tiden med barna og at han har det fantastisk. Så vi er glade for å se at han kommer seg videre, sa hun.

Grey's Anatomy hadde premiere på amerikanske TV-skjermer i 2005 og er nå inne i sin 12. sesong.