Edin Dzeko forlater Manchester City og ønskes velkommen til Roma av kaptein Francesco Totti. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Edin Dzeko forlater Manchester City og ønskes velkommen til Roma av kaptein Francesco Totti. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Edin Dzeko forlater City – klar for Roma

Slår følge med Mohamed Salah til den italienske hovedstaden.

Edin Dzeko (29) skal ha kommet til enighet med Roma allerede før overgangsvinduet åpnet i juli, men først en drøy måned senere klarte Roma og Manchester City å komme til enighet.

Den bosniske spissen forlater Manchester City etter fire og et halvt år i klubben. AS Roma bekrefter at de har hentet spilleren på lån for 36 millioner kroner, med en opsjon på kjøp for 100 millioner kroner. Italienske medier spekulerer i at opsjonen er tvungen og at Roma er forpliktet til å kjøpe spilleren neste sommer.

Sterkt ønske om overgang

Dzeko ble mottatt av flere tusen supportere på flyplassen i Roma forrige uke. På grunn av de italienske reglene for antall kjøp av spillere utenfor EU, måtte Roma kvitte seg med paraguayanske Toni Sanabria (på lån til Sporting Gijon) før signeringen kunne bekreftes.

De to klubbene skal opprinnelig ha vært svært langt fra hverandre i forhandlingene. Ifølge italienske medier åpnet Roma med et bud på 90 millioner kroner, mens Manchester City krevde 270 millioner kroner.

Edin Dzekos ønske om å forlate klubben skal i så måte ha vært utslagsgivende for at partene kom til enighet.

Etter flere sesonger med begrenset spilletid, i tillegg til at Wilfried Bony ble signert i januar, venter nemlig en rolle som nøkkelspiller i den italienske hovedstaden.

Edin Dzeko har scoret 50 mål på 130 kamper i Premier League for Manchester City og var særdeles viktig da klubben vant ligaen i 2013/2014-sesongen. Han scoret også utligningen mot QPR i 2012, minutter før Agüero avgjorde kampen og gjorde City til vinnere av Premier League.

Fjorårssesongen var imidlertid av det skuffende slaget, og angriperen scoret kun fire mål på 22 kamper (elleve av dem fra start).

For Manchester City innebærer overgangen at en stor lønnspost er kuttet fra budsjettet. Kanskje enda viktigere er det at klubben kvitter seg med en ikke-engelsk spiller, da stallen allerede har for få engelskproduserte spillere.