Markus Bailey erstatter Stian Blipp som Idol-programleder

22-åringen leder showet når sangkonkurransen returnerer til skjermen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2016 er det klart for en ny runde med sangkonkurransen Idol på TV 2.

Denne gangen er det Markus Bailey (22) som blir programleder. Bærumsgutten legger ikke skjul på at han ser på utfordringen med skrekkblandet fryd.

– Det rumler i magen! Ikke fordi jeg må på do, men fordi jeg er happy og jeg er klar. Det er morsomt å gjøre noe man er litt redd for. Det blir som å hoppe i fallskjerm, sier 22-åringen til TV 2.

Meld deg på neste sesong av Idol her! 

Skryter av Blipp

Han overtar jobben etter Stian Blipp (25), som har vært Idol-programleder siden 2013.

– Stian gjør en helt amazing jobb med Idol, så folk sier at jeg hopper etter Wirkola. Men jeg tenker at han har gjort en bra jobb, og nå skal jeg prøve å gjøre en god jobb. Det er bare å gunne på og lage et bra show. Og gjøre det beste ut av det! 

Bailey og Blipp kjenner hverandre, og Bailey sier han fikk følgende tips:

– «Dette ordner du, mann. Det går fint.» Det er liksom det gode tipset, sier han og ler.

Idol er dog ikke bare lek, moro og show. Deltakere som ikke blir sendt videre i konkurransen kan fort bli triste og lei seg, og det er programlederens oppgave å få dem til å føle seg bedre.

– Jeg tror jeg er ganske flink til å trøste. Jeg blir jo kalt bamsen fordi jeg er så flink til å klemme, og jeg er en person som liker å klemme. Hvis noen trenger omsorg, så er det bare å komme, oppfordrer programlederen.

Vurderte å melde seg på

Bailey har vært fan av Idol lenge. Som unggutt satt han klistret foran TV-skjermen hver Idol-fredag, og på ett tidspunkt vurderte han faktisk å melde seg på. I dag er han glad han ikke gjorde det.

Jeg var jo med på The Voice og jobbet der, og når man treffer folk som virkelig kan synge, da tenker jeg det er godt at man ikke meldte seg på. Jeg holder meg til dansingen, jeg. Synging kan vi finne noen andre til å gjøre.

Bailey har måttet holde sin ny jobb som en hemmelighet inntil i dag, men det var i alle fall én person som fikk vite det før alle andre.

– Mamma vet det. Hun reagerte med å si: «Hæ? Så kult!». Jeg tror hun reagerte på samme måte som jeg gjorde da jeg fikk telefonen. Hun ringte meg opp noen sekunder etterpå og sa: «Jeg er stolt av deg, gutten min. Jeg er glad i deg.» Det er koselig.

Meld deg på neste sesong av Idol her!

Blipp: – Markus kommer til å lage show

En annen som av naturlige årsaker fikk vite nyheten i forkant, er Baileys forgjenger Blipp. Han mener det er på tide at en ferskere programleder får prøve seg.

 Idol er et utrolig sterkt format, og sånn sett et veldig fint sted å la nye talenter få prøve seg. Jeg har hatt to av mine mest fantastiske og morsomme år med Idol, men i likhet med mine forgjengere tenker jeg at det etter to sesonger er fint og riktig å kunne gi stafettpinnen videre. Da er det utrolig gøy at det er Markus som skal overta. Han laget show hver fredag i Mitt dansecrew, og kommer garantert til å gjøre det i Idol også. Jeg gleder meg til å se på, sier 25-åringen i en pressemelding.

TV 2-direktør ikke i tvil

 Dette blir ikke første gang Bailey figurerer på norske TV-skjermer. I forrige runde av The Voice var 22-åringen programleder backstage. I tillegg var han altså deltaker i Mitt Dansecrew, og har før dette jobbet som programleder i Barne-TV.

TV 2s programdirektør Jarle Nakken forteller at den ferske Idol-programlederen fristet til mer samarbeid etter hans deltakelse i TV 2-programmene. 

– Markus er et veldig spennende tv-talent, som kommer rett gjennom tv-ruta. Vi hadde gleden av å jobbe med ham i vår, både i Mitt Dansecrew og som backstage-reporter i The Voice, og fikk veldig lyst til å jobbe mer sammen med ham. Han har energien og tilstedeværelsen som kreves i Idol, og vi har stor tro på at han vil løse oppgaven på beste måte, sier Nakken.

Idol kommer på TV 2 i 2016. 

GLADLAKS: Markus Bailey er temmelig glad for å ha fått jobben som Idol-programleder. FOTO: SANDRA MEI LING NOER / TV 2
GLADLAKS: Markus Bailey er temmelig glad for å ha fått jobben som Idol-programleder. FOTO: SANDRA MEI LING NOER / TV 2