NYE SKUESPILLERE: Skuespiller-veteranene Ian McShane (72) og Max von Sydow (86) dukker opp i den neste «Game of Thrones»-sesongen. Foto: Stella Pictures
NYE SKUESPILLERE: Skuespiller-veteranene Ian McShane (72) og Max von Sydow (86) dukker opp i den neste «Game of Thrones»-sesongen. Foto: Stella Pictures

Disse skuespillerne blir å se i neste sesong av «Game of Thrones»

Britiske Ian McShane (72) og svenske Max von Sydow (86) skal spille i den sjette sesongen av «Game of Thrones».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innspillingen av den sjette sesongen av TV-serien «Game of Thrones» er nå i gang. 

Det er ennå ikke bestemt når sesongen får premiere på HBO, men de ti nye episodene blir trolig å se på skjermen våren 2016.

Allerede nå har det begynt å lekke ut informasjon om den nye sesongen. 

«Deadwood»-skuespiller

Entertainment Weekly skriver at den britiske skuespilleren Ian McShane (72) blir å se i sjette sesong. Detaljene rundt rollen hans er ennå ikke avslørt, men ifølge det amerikanske magasinet skal han spille en viktig rolle som ikke får mye tid på skjermen. 

McShane startet sin film- og TV-karriere på 60-tallet. I senere tid er han kanskje mest kjent for sin rolle i HBO-serien «Deadwood», som han vant en Golden Globe for i 2005.

Svensk skuespiller

Den svenske skuespilleren Max von Sydow (86) dukker også opp i neste sesong av «Game of Thrones», skriver The Telegraph

Han skal spille den treøyde ravnen, som er Bran Starks mentor. Rollefiguren var også å se i fjerde sesong, men da ble han spilt av en annen skuespiller. 

Von Sydow har blitt nominert til Oscar to ganger, senest i 2012 for rollen i filmen «Extremely Loud & Incredibly Close». Han har en rolle i den nye Star Wars-filmen, «The Force Awakens», som kommer på kino senere i år. 

Åtte sesonger

HBO vil foreløpig dele svært få detaljer rundt den sjette «Game of Thrones»-sesongen. Historien i den nye sesongen er ennå ikke avslørt i forfatteren George R. R. Martins bokserie «A Song of Ice and Fire». Han er nå i gang med å skrive den sjette boken i serien, kalt «The Winds of Winter». 

Forrige uke avslørte HBO at det mest sannsynlig vil bli åtte sesonger av «Game of Thrones». Det har tidligere blitt spådd at serien vil avsluttes etter syv sesonger, men HBO-sjefen Michael Lombardo uttalte at serien vil avsluttes når produsentene David Benioff og Dan Weiss ønsker å avslutte.