KRABBEBURGER: Bård Greni og Ivar Dyrhaug lager krabbeburger med sjøgressalat og friske spirer i sesongpremieren av Fingrene av fatet. FOTO: TV 2
KRABBEBURGER: Bård Greni og Ivar Dyrhaug lager krabbeburger med sjøgressalat og friske spirer i sesongpremieren av Fingrene av fatet. FOTO: TV 2

Slik lager du festmat av krabbe 

Få kokkenes oppskrifter fra Fingrene av fatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Krabbe står på menyen i premieren av Fingrene av fatet, programmet der to kjendiser møtes til duell – med hjelp av hver sin profesjonelle kokk. 

I den første uka av matlagingsprogrammet er det kokkene Charlotte Mohn Gaustad og Bård Greni som skal konkurrere i å lage den beste krabberetten, med hjelp av musiker Frode Alnæs og TV-profil Ivar Dyrhaug. 

Få kokkenes krabbeoppskrifter nedenfor!

Slik lager du Charlotte Mohn Gaustad og Frode Alnæs' krabbekaker


Ingredienser:

  • 4 kokte krabber
  • ½ bunt vårløk
  • 4 ss majones
  • ½ chilipepper, renset for frø og finhakket
  • 1 sitron
  • 6 ss hakkede urter (basilikum og koriander)
  • 8 ss brødrasp
  • 1 fennikel
  • ½ pk sukkererter
  • 1 håndfull koriander
  • 1 radicchio rosso-salat
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

FØLGE AV RØD SALAT: Denne krabbeburgere får følge av radicchio rosso-salat og hakkede urter. Foto: Fingrene av fatet/TV 2
FØLGE AV RØD SALAT: Denne krabbeburgere får følge av radicchio rosso-salat og hakkede urter. Foto: Fingrene av fatet/TV 2

Plukk krabbekjøttet fritt for skallrester og bland det sammen med finsnittet vårløk, majones, hakket chilipepper og urter, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha i litt brødrasp så ikke røren blir for bløt.

Sett 4 sylinderformer i en ildfast form og ha i litt brødrasp i hver sylinderform.

Fordel krabberøren i formene og pakk det godt sammen, strø litt brødrasp på toppen.

Stek dem i ovn på 200 grader i ca 10 min til de er varme.

Lag en salat av finsnittet fennikel, bruk gjerne en mandolin, strimler av sukkererter, urter og revne salatblader.

Vend salaten sammen med litt olje, sitronsaft og zest (revet skall av sitronen), en klype salt og nykvernet pepper.

Slik lager du Bård Greni og Ivar Dyrhaugs krabbeburger 

 

Ingredienser:

  • 0,7 kg krabbekjøtt/hvitt kjøtt fra klør
  • 4 ss sitronsaft fra økologisk sitron
  • 3 stk egg, økologiske
  • 1 ts malt sort pepper som er ristet
  • 2 stk finkuttet økologisk løk
  • Maldonsalt
  • Nøytral økologisk olje
  • 40 g kjørvel
  • 20 g basilikum
  • 20 g gressløk
  • 6 fedd bakt hvitløk
  • 3 ss potetmel
  • 3 ss maisena
  • 100 gr brødkrum
  • 1 pk økologisk smør

Fremgangsmåte:

Urtene må finkuttes, løken det samme.

KRABBEKLARE: Denne gjengen er klare for premiereuka av fingrene av fatet. Fra venstre: Dommer Christopher Sjuve, kokk Charlotte Mohn Gaustad, musiker Frode Alnæs, TV-profil Ivar Dyrhaug, kokk Bård Greni, dommer Bent Stiansen. FOTO: TV 2
KRABBEKLARE: Denne gjengen er klare for premiereuka av fingrene av fatet. Fra venstre: Dommer Christopher Sjuve, kokk Charlotte Mohn Gaustad, musiker Frode Alnæs, TV-profil Ivar Dyrhaug, kokk Bård Greni, dommer Bent Stiansen. FOTO: TV 2

Alle ingrediensene blandes i en bolle og røres godt sammen. Smak til med salt og pepper. Mens det blandes settes en stekepanne over og det må prøvestekes en kake.

Stek så krabbeburger på middels varme i en stekepanne med brunet smør, viktig at fiskeburgeren ikke blir brent.

Brunes gylden og fin på begge sider og stekes ferdig i ovn på 150 grader i ca 3-4 min.

Tilbehør:

  • 2 stk økologiske hamburgerbrød
  • 100 gr sjøgressalat (wakame seaweed salad)
  • 100 gr purreløkspirer, økologiske

Fremgangsmåte:

Varm opp burgerbrødet i ovn på 150 grader i ca. 1 min like før servering. Bland sjøgress og purreløkspirer.

Sjøgress og purreløkspirene skal ligge oppe på burgeren ved servering.

Dressing:

1 boks økologisk rømme
1 stk sitron
1 fedd hvitløk
50 gr aivar
Salt og pepper, smak til

Fremgangsmåte:

Rømme, zest (revet skall av sitron) av en halv sitron og litt sitron juice, knust hvitløk og aivar blandes i en bolle. Smakes til med salt og pepper. Has i bunn av hamburgerbrødet.

Ekstra:

Bladpersille
Skåldede hasselnøtter
Økologisk parmesan
Økologisk olivenolje