Bli med Ravi og Jo Nesbø bak kamera 

Kompisene teamer opp med splitter ny musikkvideo til låta «Det Årner Sæ».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den eksklusive reportasjen fra musikkvideoinnspillingen med Ravi og Jo Nesbø i toppen av saken.

I et nedslitt hus i Asker foregår musikkvideoinnspillingen til Ravis nye låt «Det Årner Sæ». Med seg har Ivar «Ravi» Johansen (39) kapret selveste krimkongen Jo Nesbø (55), som gladelig stilte opp da kompisen trengte hjelp til refrenget.

– Ivar ringte meg og spurte om jeg ville være med på noen linjer på den nye låta hans. Han er jo en kompis, så jeg kunne ikke si nei til det, sier Nesbø til TV 2.

Suksess verden over

Den travle 55-åringen flyr mellom alle verdens land på jobb. Han gjør en enorm suksess blant annet som forfatter og artist. De siste årene har han også jobbet med TV 2-serien «Okkupert». En idé han begynte å jobbe med allerede i 2008.

Nesbø har så vidt tid til en prat, og løper inn og ut av huset i Asker for å få skutt scenene til Ravis musikkvideo. Multitalentet synes det er deilig å ikke være ansvarlig for prosjektet – for en gangs skyld.

– Det som er så fint med å være med på det her er at Ivar bestemmer, så jeg får bare beskjed om å synge den linja, eller se sånn ut foran kamera. Det er deilig å være en brikke og ikke behøve å tenke på om det blir en hit eller om det blir bra. Jeg håper jo at det blir bra, sier han.

Poplåt om konemishandling

Både låta og musikkvideoen er inspirert av temaet i den populære TV-serien «Twin Peaks». Ravis tekst er tatt fra serien, med fokus på karakterene Shelly og Leo.

– Det er en poplåt som handler om konemishandling, sier Ravi.

Ivar Johansen slo gjennom med Monroes-hyllesten «Tsjeriåu» for ti år siden. Låta ble en ekte landeplage. I senere tid har Ravi figurert som programleder for NRK-serien med det ikke overraskende navnet Landeplage. 

Jo Nesbø er best kjent som forfatter, og har gjort suksess med bøkene om Harry Hole. Han er i tillegg vokalist i bandet «Di Derre».