FØDT I FIRE FORSKJELLIGE ÅR? Newcastle-kjøpet Chancel Mbemba Mangulu står oppført med fire forskjellige fødselsår. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) FOTO: YVES LOGGHE /
FØDT I FIRE FORSKJELLIGE ÅR? Newcastle-kjøpet Chancel Mbemba Mangulu står oppført med fire forskjellige fødselsår. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) FOTO: YVES LOGGHE /

Newcastle-kjøp oppført med fire forskjellige fødselsår

Foreløpig vet ingen hvor gammel Chancel Mbemba Mangulu er.

Chancel Mbemba Mangulu ble hentet til Newcastle fra belgiske Anderlecht torsdag forrige uke.

Newcastle bekreftet overgangen etter at landslagsspilleren for Kongo fikk innvilget sin oppholdstillatelse.

– Jeg er veldig glad for å være her. Dette er den største ligaen i verden og jeg er veldig stolt over å spille i Newcastle-trøyen i denne ligaen, sa Mbemba Mangulu etter overgangen.

Fire forskjellige fødselsår
Foreløpig er det imidlertid uklart når Newcastle-kjøpet kan få sin debut i Premier League. Ingen vet nemlig hvor gammel Mbemba Mangulu egentlig er, melder CNN. Saken etterforskes nå av Det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Anderlecht oppgir på sin hjemmeside at Mbemba Mangulu er født 8. august 1994. Men stopperens to tidligere klubber i Kongo - E.S. La Grace og Mputu – oppgir at spilleren er født i 1988.

I forbindelse med en kvalifiseringskamp for Kongo i juni i 2011, dukket nok en fødselsdato opp i forbindelse med Mbemba Mangulu. På lagoppstillingen for Kongo stod han oppført med å være født 30. november 1991.

Og selv hevder Mbemba at han er født i 1990, rapporterer CNN.

Ingen kommentar fra Newcastle
FIFA bekrefter at saken nå etterforskes.

– Når det gjelder denne saken så gjør vi fremdeles undersøkelser. Derfor kan vi ikke kommentere noe på det nåværende tidspunktet, opplyser en talsperson til CNN.

Heller ikke Newcastle eller Det engelske fotballforbundet (FA) ønsker å kommentere noe rundt etterforskningen av Mbembas alder for øyeblikket. Mbembas agent Fabio Baglio har samtidig også avslått å kommentere saken.