Arias (5) og Ellia (3) har levd hele livet på havet

Den kanadiske familien får hatmail fordi de har valgt en alternativ livsstil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er ikke så gode til å planlegge, men vi er veldig gode til å leve, slår ekteparet Stolz fast til nettstedet Bored Panda.

For fem år siden måtte paret bestemme seg for om de skulle selge seilbåten sin, eller ta den i bruk. De valgte det siste, og har ikke blitt landkrabber siden.

De to døtrene Arias på fem og Ellia på tre, kjenner havet bedre enn de fleste. De har hovedsaklig bodd i seilbåten Necess ulike steder i Karibien sammen med foreldrene, Genevieve og Eben Stolz, siden de ble født.

Mange er kritiske til å la barn vokse opp på denne måten, og sørger for å la dem få vite det, skriver paret på bloggen, itsanecessity.com.

Jentenes mor, Genevieve, innrømmer at hun tar seg nær av kritikken. Men mener jentene får mye igjen for livsstilen. Hun jobbet selv som engelsklærer i Canada, og underviser jentene selv.

Arias får se en Rokke på nært hold. FOTO: Stella Picures
Arias får se en Rokke på nært hold. FOTO: Stella Picures

– Jentene ligger over pensumkravene for deres alderstrinn i Canada, og de lærer mye om havet, vær og båtliv som de aldri hadde lært i et klasserom, sier Genevieve.

Allikevel sier hun dette er spørsmål som plager henne når hun legger seg om kvelden, og livet på båten er ikke bare en dans på roser.

– På våre fem år på sjøen har vi hatt skremmende uvær, sjøsyke, kjedsomhet, mye savn etter venner og familie, og «hatere» som kritiserer oss som foreldre. Men vi mener at måten vi oppdrar døtrene våre på veier opp for alt det. Vi får være sammen hele tiden og det skaper forhåpentligvis sterke bånd, sier de.