VAKTBYTTE: Jordan Henderson overtar kapteinsbindet, som etter tolv år trolig er innprentet på overarmen til Steven Gerrard. FOTO: PETER BYRNE / Scanpix
VAKTBYTTE: Jordan Henderson overtar kapteinsbindet, som etter tolv år trolig er innprentet på overarmen til Steven Gerrard. FOTO: PETER BYRNE / Scanpix

– I tomrommet etter Gerrard vil andre spillere ta steget opp

Her er spillerne John Arne Riise anser som Liverpools nye ledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stoke - Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag kl 17.00!

For første gang på 17 år skal Liverpool sparke i gang en ny Premier League-sesong uten Steven Gerrard.

Selv om spilleren, i fjorårets forfatning, kanskje ikke er umulig å erstatte, blir det derimot langt vanskeligere å fylle tomrommet som lederen etterlater seg.

– Han vil ikke bli glemt, men livet går videre, mener likevel John Arne Riise.

Gode lag finner nye ledere

Riise forventer nemlig at flere spillere vil vokse frem og ta lederroller. Ikke på egenhånd, men i fellesskap.

– De har nok av spillere der som kan ta steget opp og bli markante skikkelser i miljøet. Liverpool har en god spillergruppe, og gode spillergrupper vil alltid kunne klare å justere dette selv. Samtidig tror jeg at Jordan Henderson kommer til å ta kapteinsbindet på en god måte.

Henderson kommer til å få god hjelp fra andre erfarne spillere, mener Riise.

– Videre tror jeg også at spillere som Kolo Touré og Martin Skrtel vil ta en større rolle i laget. Jeg har selv spilt med Skrtel og han er definitivt en mann man vil ta med seg i krigen. 

Avhengig av en god start

Riise livner til når han snakker om Liverpool. Det er ikke vanskelig å se at han fortsatt elsker klubben han spilte for fra 2001 til 2008. 

– Jeg håper og tror at Rodgers vil snu dette nå, sier han med en blanding av frykt og forventninger man kun finner blant supportere.

Han tror den største utfordringen blir å komme seg forbi de første kampene med gode resultater. På de fem første kampene venter nemlig Stoke (borte), Bournemouth (hjemme), Arsenal (borte), West Ham (hjemme) og Manchester United (borte).

– Mange har ropt på Rodgers' avgang, og jeg må si at det skuffer meg. Samtidig er han nå i en posisjon der han trenger en god start. Hvis han klarer det, attpåtil mot såpass tøff motstand, så ser ting lyst ut for ham.

Spent på signeringene

Liverpool mistet i sommer Raheem Sterling, men pengene fra salget tillot dem å hente James Milner, Danny Ings, Roberto Firmino, Nathaniel Clyne og Christian Benteke. 

Gode forsterkninger, mener Riise.

– Jeg synes også de har gjort gode signeringer, og da spesielt i form av Benteke og Firmino. Med Benteke har de omsider fått en stor, sterk og målfarlig spiss.

Venstrebacken tror likevel nøkkelen fremfor alt ligger i å finne tilbake til vinnerformelen som nesten ga klubben en ligatittel sesongen 2013/2014. Bevegelse, dynamikk og tempo. Han holder imidlertid Chelsea og Arsenal som favoritter til å ta tittelen.

– Det blir de samme lagene som tidligere. Chelsea er i utgangspunktet favoritter, men jeg synes Arsenal ser sterke ut. Jeg tror det kommer til å stå mellom de to, med Chelsea som utgangsfavoritter. Jeg tror også det står mellom fem lag for å komme blant topp fire, sier han, og viser til Liverpool, Manchester United og Manchester City, i tillegg til de to London-lagene.