GULL OG SØLV: Det ble dobbelt norsk i Special Olympics da Eirik Lindø og Tor Einar Tangen vant gull og sølv i Los Angeles.  FOTO: CAROLINE DOKKEN WENDELBORG / NORGES IDRETTSFORBUND
GULL OG SØLV: Det ble dobbelt norsk i Special Olympics da Eirik Lindø og Tor Einar Tangen vant gull og sølv i Los Angeles. FOTO: CAROLINE DOKKEN WENDELBORG / NORGES IDRETTSFORBUND

42 medaljer til Norge

Eirik Lindø (22) tok gull for Norge. – Det betyr så mye! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går, søndag, ble Special Olympics World Games i Los Angeles avsluttet. Totalt vant Norge 42 medaljer under lekene, som er verdens største idrettsarrangement for utviklingshemmede utøvere. 

Åtte gull, 23 sølv, 11 bronsemedaljer, et dryss med personlige rekorder, idrettslige erfaringer, opplevelser for livet, nye vennskap og enorm idrettsglede er oppsummeringen fra Los Angeles.

– Lekene har vært et eventyr, helt fantastisk. Med gull, 4. og 5.plass er jeg kjempefornøyd. Jeg visste at jeg hadde formen inne, men ikke at jeg skulle sette personlig rekord to ganger på 400 meter. Det er stort, forteller Eirik Lindø til Norges Idrettsforbund

Lindø tok gull i kulestøt. 

Dobbelt norsk

Sammen med han på pallen sto en annen nordmann, sølvvinner Tor Einar Tangen. 

Eirik Lindø feide all motstand til side med sitt støt på 8, 83 meter. Rett bak fulgte altså lagkamerat Tor Einar Tangen med sitt støt på 8,41 meter.

– Jeg er så glad og det betyr så mye for meg. Dette har hele laget jobbet for i lang tid. At jeg stod på pallen sammen med Tor Einar er veldig stort, sier den nye World Games-mesteren. 

Deltar i TV-serie 

Erik Lindø er med i TV 2-serien Suverene Helter som sendes på TV 2 til høsten. Der følger vi ni norske utøvere på veien mot Los Angeles. 

– Vi får komme tett på noen veldig flotte idrettsutøvere, og følger dem både på hjemmebane, i trening og konkurranse. Vi får være vitne til sterk vilje, en imponerende evne til å se forbi egne begrensninger og et utrolig smittende pågangsmot og humør. Og ikke minst: Imponerende resultater, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.