Får kritikk for utringede United-drakter

– Jeg ser ikke problemet, sier supporter Ann Mari Olsen.  

Natt til lørdag lanserte Manchester United sin nye Adidas-drakt – ett år etter at de sikret seg den historiske avtalen verdt 750 millioner pund. (Cirka 9,6 milliarder kroner med dagens kurs)

Tettsittende og utringet damemodell
I tillegg til den vanlige draktmodellen ble det også lansert en egen modell beregnet på kvinnelige supportere. 

Damemodellen har et tettsittende snitt og en mye dypere utringning enn herredrakten, noe som har falt enkelte supportere tungt for brystet. 

«Hva prøver Adidas å si med damedesignet? Jeg kaller det diskriminering», twitret United-supporteren @MUnitedGirl etter lanseringen. Og fikk støtte fra en rekke andre som også mente det samme.  

Hun skriver videre at damemodellen i tillegg til å være i et annet stoff også mangler stripene langs den v-formede kragen, ifølge The Telegraph. 

Norske Ann Mari: – Ser ikke problemet
Den norske Manchester United-supporteren og modellen Ann Mari Olsen ser imidlertid ikke noen grunn til å fyre seg opp over den nye drakten.

– Jeg har fått med meg saken og ser ikke helt problemet, den er ikke så utringet og det er jo en damemodell så at den er litt annerledes synes jeg ikke gjør noe, sier Olsen til TV 2. 

Ann Mari Olsen viser frem litt av draktsamlingen på bloggen sin.
Ann Mari Olsen viser frem litt av draktsamlingen på bloggen sin.

Hun forteller videre at hun tenker å kjøpe begge varianter til samlingen sin. 

– Det er jo bare å kjøpe herremodellen om man vil ha vanlig, jeg samler på drakter så jeg skal nok ha begge variantene pluss bortedraktene, sier hun videre. 

Olsen, som også blogger jevnlig om sin lidenskap for United, har rundt 100 United-drakter i skapet. 

–  Jeg har faktisk mistet litt oversikten, men rundt 100. De fineste jeg har er gamle retro-drakter med favorittspilleren Giggs eller Scholes og Gary Neville på. Drakter fra finaler og store kamper betyr også litt ekstra, sier hun.