I VIKING UT 2018-SESONGEN: Kjell Jonevret. Foto: Carina Johansen
I VIKING UT 2018-SESONGEN: Kjell Jonevret. Foto: Carina Johansen

Jonevret forlenget med Viking

Og spissen Kieffer Moore er klar for Stavanger-klubben.

Viking og trener Kjell Jonevret er enige om å fortsette samarbeidet ut 2018-sesongen. Det bekreftet Stavanger-klubben og Jonevret selv på et pressemøte mandag morgen.

– Jeg er glad og fornøyd. Dette skal bli gøy. Jeg er smigret over at lkubben ønsker å satse på meg noen år til, sier Jonevret til TV 2.

Søndag kveld begynte også ryktene om at Viking var i ferd med å sikre seg en ny spiss å svirre i Fotball-Norge – og ryktene viste seg å stemme. På pressemøtet mandag ble nemlig engelske Kieffer Moore presentert som klubbens nye angrepsvåpen.

196 centimeter høye Moore kommer fra League Two-klubben Yeovil, der han ifølge Wikipedia noterte seg for sju scoringer på 50 kamper. Ikke en veldig imponerende statistikk, men så skal det også nevnes at han spilte en god del kamper som midtstopper for den engelske nivå fire-klubben.

– Jeg trivdes godt da jeg var her på prøvespill tidligere i sommer, sier Moore til TV 2 i etterkant av den halvtime lange pressekonferansen på Viking stadion.

– Jeg vil tro at Tippeligaen er på nivå med Championship i England. Eller kanskje øvre del av League One. Det er nok litt mer teknisk småspill og finesser her, men det passer meg egentlig godt, sier 22-åringen og legger til:

– Jeg trengte et miljøskifte nå. Og Viking passer meg perfekt.

Kjell Jonevret er godt fornøyd med å omsider ha på plass en nye spiller, etter at flere har forlatt klubben i løpet av sommeren.

– Dette er en viktig signering. Vi vil i utgangspunktet bruke Kieffer som spiss, men det er ingen ulempe at han også kan bekle andre roller. Vi har kanskje Tippeligaens minste tropp, så det er selvsagt viktig, sier Jonevret.

SIGNERTE FOR VIKING: Kieffer Moore bytter ut den grønne og hvite Yeovil-drakten med mørkeblått. Foto: Andrew Matthews
SIGNERTE FOR VIKING: Kieffer Moore bytter ut den grønne og hvite Yeovil-drakten med mørkeblått. Foto: Andrew Matthews