Jente døde etter knivstikking i homoparade i Jerusalem

Tenåringsjenta som ble knivstukket sammen med fem andre deltakere i homoparaden i Vest-Jerusalem, døde av skadene søndag, opplyser sykehuset.

KAOTISK: Den ultraortodokse israeleren rakk å knivstikke seks personer før han ble tatt FOTO: SEBASTIAN SCHEINER
KAOTISK: Den ultraortodokse israeleren rakk å knivstikke seks personer før han ble tatt FOTO: SEBASTIAN SCHEINER

Tilstanden for 16 år gamle Shira Banki har vært kritisk siden hun ble angrepet mens hun viste solidaritet med lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i prideparaden torsdag.

En ultraortodoks israelsk ekstremist ble pågrepet på åstedet og siktet for knivstikkingen. Fem andre ble skadd. Tilstanden er fortsatt alvorlig for to av dem, men sykehuset opplyser til avisa Haaretz at de er på bedringens vei. De tre andre ble påført mindre skader og er utskrevet.

Den siktede mannen, Yishai Schlissel, er tidligere dømt for å ha knivstukket tre deltakere i homoparaden i Jerusalem i 2005. Han hadde nylig sluppet ut av fengsel etter å ha sonet ferdig en dom på ti år.

Politiet i Israel opplyste søndag at en kommisjon er opprettet for å undersøke «bakgrunnen og omstendighetene» som gjorde at torsdagens angrep mot homoparaden kunne skje.

Under fengslingsmøtet fredag sa Schlissel at han ikke anerkjenner domstolens myndighet. Den «er et ledd i ondskapens mekanisme», fastslo den religiøse ekstremisten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2