VEKK: Louis van Gaal ønsker å kvitte seg med David de Gea (innfelt).
VEKK: Louis van Gaal ønsker å kvitte seg med David de Gea (innfelt).

Engelsk avis: van Gaal vil kvitte seg med de Gea

Skal ha gitt beskjed til Manchester United-styret om å selge sisteskansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Louis van Gaal har ifølge The Guardian bedt styret i Manchester United om å sørge for at David de Gea blir solgt til Real Madrid.

Avisen skriver at nederlenderen har sett seg lei alle overgangsspekulasjonene rundt klubbens sisteskanse, som har blitt linket med en overgang til den spanske hovedstadsklubben gjennom hele sommeren, og har bedt klubben selge de Gea så fort som mulig.

Louis van Gaal er kjent som en mann med klare linjer og synspunkter, og nå har altså tålmodigheten med den 24 år gamle keeperen rent ut.

Den uventede U-svingen av van Gaal skal ha funnet sted etter at de Gea hadde en uvanlig svak kamp mot Paris Saint-Germain tidligere i uken. 

Etter kampen bekreftet van Gaal på en pressekonferanse at situasjonen rundt den spanske målvakten ikke er optimal.

– Vi har en situasjon som ikke er veldig bra, hverken for oss, for David de Gea selv, eller for klubben (Real Mardid) som han muligens har lyst å spille for, sa 63-åringen.

David de Gea har ett år igjen av kontrakten, og de røde fra Manchester skal være innforstått med at han ikke kommer til å signere en ny.

Manchester United skal fortsatt stå på sine økonomiske krav overfor Real Madrid, som med både Keylor Navas og Kiko Casilla ikke nødvendigvis føler behovet for å punge ut så mye penger for en keeper på det nåværende tidspunkt.

Om De Gea forsvinner blir det den andre keeperen Louis van Gaal sender på dør. Tidligere i sommer røk Victor Valdes uklar med manageren etter angivelig å ha nektet å spille reservelagsfotball.