Asante-rakett da Stabæk klatret forbi Vålerenga

Ernest Asante vartet opp med kunstscoring da Stabæk slo VIF lørdag kveld.

Stabæk - Vålerenga 2-0

En klassescoring fra Ernest Asante og en iskald avslutning fra Luc Kassi var mer enn nok til å skille Stabæk og Vålerenga da lagene møttes i kveldssolen på Nadderud lørdag.

Stabæk var best fra første spark på ballen, og startet kampen i forrykende tempo med høyt press og intensitet. Allerede i det ellevte minuttet skulle vertene få lønn for strevet.

Asante-rakett 

Muhamed Keita gjenvant ballen for Stabæk høyt i banen og kom seg fri på venstrekanten. Gambieren fant Ernest Asante helt alene i boksen. 26-åringen lot ikke muligheten gå fra seg og banket til med venstrefoten på volley. Balen gikk som et prosjektil tilbake i nærmeste kryss bak en fullstendig sjanseløs Sascha Burchert i VIF-buret.

– Det var en flott scoring. Vi har øvd på dette på trening, så jeg er glad jeg fikk det til i kamp også, sa målscoreren i pausen.

Se scoringen i kampsammendraget øverst. 

Knappe fire minutter senere var gjestene frempå igjen. Et knallhardt Yassine El Ghanassy-innlegg fant Nicolai Næss som stanget ballen i tverrliggeren.

Vålerengas første mulighet kom etter halvspilt første omgang. Alexander Mathisen forsøkte å heade ballen i bue over en Mande Sayouba på bærtur. Heldigvis for sisteskansen var vertenes forsvar våken og fikk rensket unna foran det åpne målet.

Nærmere kom ikke Vålerenga i omgangen, og det var en oppgitt Christian Grindheim som gikk til pause.

– Dette er helt forferdelig. Vi ligger alt for lavt og tørr ikke spille ball og klarer ikke komme oss opp i press. Men nå snur vinden så kanskje vi også snur. JEg håper det, sa Vålerenga-kapteinen på vei inn i garderoben.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal forsøkte seg på en litt forsiktigere tilnærming.

– Vi hadde et svakt første kvarter, så kom vi oss litt. Men vi er fortsatt svakere enn stabæk så vi må opp på et høyere nivå hvis det skal bli poeng her, sa Kjetil Rekdal i pausen.

Diomande-skade åpnet for Kassi

Etter pausen jobbet Vålerenga seg gradvis inn i kampen, og etablerte seg rundt vertenes sekstenmeter i større og større perioder av omgangens åpningsminutter.

Kjetil Wæhler var svær nær utligning i kampens 55. minutt. 39-åringen raget høyest på en corner og fikk til en god heading. Dessverre for gjestene gikk avslutningen i tverrliggeren.

Minutter senere landet Adama Diomande forkjært på skulderen etter et mislukket avslutningsforsøk. 25-åringen forsøkte å riste av seg skaden, men måtte til slutt kaste inn håndkleet. En Diomande-skade er potensielt dårlig nytt for Stabæk som møter toppscorerens tidligere klubb Strømsgodset kommende serierunde.

Men med en målscorer ut, kommer det en inn. Luc Kassi hadde bare vært på banen i syv minutter da Diomandes erstatter kom fri i mellomrommet foran Vålerengas forsvar. Ivorianeren viste besluttsomhet og avslutningsferdigheter da han sendte ballen i nettet til 2-0. Sin første scoring denne sesongen.

Stabæk kontrollerte resten av kampen uten at noen av lagene kom noe særlig nær flere scoringer.

– Det var en god følelse å se ballen gå i mål, for det har vært mange kamper uten scoring nå. Å komme inn og hjelpe laget er viktig for meg, så jeg er veldig glad nå, sa en smilende Kassi etter kampslutt.

Det har stokket seg litt for Kassi denne sesongen etter et imponerende 2014 med flere flotte scoringer, men hovedpersonen selv forsøker å se lyst på situasjonen.

– Det har vært litt skuffende i år, men jeg må bare være tålmodig og ta de mulighetene jeg får, sa han.

Målscoreren høster likevel ros hos sjefen.

– Luc har blitt bedre denne sesongen, men har ikke fått uttelling, så det er en fin belønning for ham å score i dag, sa Bob Bradley.

Stabæk opp på 2. plass

Etter en flott første del av vårsesongen har Stabæk slitt litt med å plukke poeng, og lørdagens seier mot Vålerenga er klubbens første trepoenger på fire kamper.

– Det var viktig for oss å finne tilbake til vinnersporet. Like før sommerferien falt vi litt nedpå, og forrige uke synes jeg vi spilte bra uten å greie å ta alle poengene, sa han.

– Vi var mer fokuserte og la ned en ærlig innsats i dag, noe som er godt å se, konkluderte amerikaneren.

Dermed gikk Vålerenga på sitt første bortetap i 2015, og må se Stabæk klarte forbi på tabellen og innta 2. plassen, fire poeng bak Rosenborg som møter Sarpsborg 08 søndag kveld.

– Det er tolv kamper igjen. Det blir 36 poeng igjen å spille for, så vi skal fortsette å kjempe, sa han.