Herish (20) reddet tre av fire straffer

– Navnet mitt betyr helt, og nå er jeg blitt en helt, sa Kurdistan FC-keeperen etter oppvisningen.

Kurdistan FC - Hallingdal FK/Geilo 1-1 (4-2 etter straffer)

Det ble drama fra øverste hylle da Kurdistan FC og Hallingdal FK/Geilo gjorde opp om Norway Cup-tittelen i Gutter 19-klassen.

Ett mål til hvert av lagene etter både ordinær tid og ekstraomganger sørget for straffesparkkonkurranse, der Kurdistan-keeper Herish Hasan (20) ble den store helten.

Se høydepunkter og jubelscener i videovinduet øverst i saken!

Levde opp til navnet

Hasan reddet tre av de fire forsøkene fra hallingdølene, og ettersom lagkameratene var feilfrie fra krittmerket kunne de hvitkledde slippe jubelen løs etter redning nummer tre.

Keeperhelten var fra seg av glede da TV 2 snakket med ham etter kampslutt.

– Dette er den største dagen i mitt liv. Det er helt fantastisk, sa Hasan til TV 2 etter kampslutt.

Det er tillatt å ha med tre overårige i hver klasse, og Hasan var med som én av tre 95-modeller for Kurdistan.

– Navnet mitt betyr helt - og nå er jeg blitt en helt, fortsatte Kurdistan-keeperen..

Bergane fikset ledelse, Muhammed utlignet

Etter en rolig åpning hvor begge lag ikke ønsket å ta store sjanser, var det Hallingdal/Geilo som tok ledelsen midtveis i den første omgangen.

Et hjørnespark datt ned i beina på Jonas Bergane, som fra hjørnet av femmeteren hamret ballen forbi Hasan.

Kurdistan tok mer over etter scoringen med teknikk og småpent spill, men et hardarbeidende Hallingdal-lag sørget for at det ikke ble produsert de store målsjansene.

Oppgjøret var også preget av at Kurdistan-spillerne gikk mye i bakken, og spesielt Muhammed Saleh ble sammenlignet med Arjen Robben av TV 2s kommentatorduo Rahand Bazaz og Jørgen Klem.

Fem minutter etter hvilen var det imidlertid lite de lilla- og sortkledde kunne gjøre. Et langt innkast ble stusset videre inne i feltet, og på fem meter stod Karzan Mustafa Muhammed på rett plass til rett tid og kranglet inn utligningen.

Da tok det helt av hos Kurdistan-fansen, som stilte opp i hopetall og skapte god stemning på Ekeberg lørdag.

Sjansesløseri fra Kurdistans radarpar

Etter målet tok de hvitkledde mer og mer over, og minutter senere var Muhammed Saleh centimetre fra å sende laget i ledelsen. Kurdistans nummer 17 ble spilt gjennom av målscorer Muhammed og rundet keeper, men traff kun stolpen da han skulle trille ballen i nettet.

Kampen bølget frem og tilbake de siste minuttene, men det endte 1-1 etter full tid.

I ekstraomgangene var radarparet Muhammed og Saleh igjen på farten, men sistnevnte misbrukte nok en stor mulighet alene med Hallingdals sisteskanse.

Sjansesløseri til tross - da sisteskansen Hasan reddet tre av fire straffer kunne Kurdistan FC slippe jubelen løs som vinnere av G19-klassen i Norway Cup.