Viking senket av «vakkert» selvmål

Karol Mets var uheldig og satte ballen i eget nett i Viking-tap.

Viking - Haugesund 0-1:

Denne uken bekreftet Haugesund signeringen av William Troost-Ekong og Sad'eeq Yusuf Ahmat. I fredagens kamp mot Viking fikk førstnevnte tillit fra start i midtforsvaret.

Det ble en 1-0-seier for Troos-Ekong og Haugesund etter at Karol Mets satte ballen i eget nett på vakkert vis i det 69. minutt.

Se sammendraget øverst i saken!

– Et stort problem

Slik forklarer Mets situasjonen der han satte ballen i eget mål.

– Det var en enkel ball, men jeg klarte ikke å klarere den med min svakere fot. Det er et stort problem, som jeg er nødt til forbedre, sier Mets til TV 2 etter kampen.

Se video av selvmålet til høyre i saken!

– Ble du distrahert av spilleren foran deg?

– Det var en liten flikk, men det spiller ingen rolle. Du må klarere ballen. Det er ingenting å snakke om, fortsatte Mets.

– Det er en dårlig dag for oss. Vi spilte ikke så godt som vi kan gjøre. Da blir resultatet slik, forklarte Viking-spilleren.

Etter å ha sett laget tape en kamp der Viking var best var det en skuffet Kjell Jonevret etter kampslutt.

– Egentlig gjør vi en ok kamp, men vi mangler det siste lille. Vi er ikke så aggressive og er ikke helt der. I noen situasjoner var vi litt slappe. Haugesund gjør det bra og gjør det vanskelig for oss siden de ligger lavt. Likevel synes jeg vi skaper nok til å få et mål eller to, men det ville seg ikke. Så blir det litt symptomatisk at et selvmål som avgjør, forklarte Jonevret etter kampen.

I Haugesund-leiren var stemningen stor. Kristoffer Haraldseid var strålende fornøyd med de tre poengen, og avslørte at det var viktigere å slå Viking enn å få luke i bunnstriden.

– Det var kun tre poeng som gjaldt for oss. Et derby og Viking som har hatt en opptur og vi som har vært på en litt så der sesong, da smakte det fantastisk, sa Kristoffer Haraldseid etter kampen til TV 2.

Stolpeskudd og sjansesløseri

Viking gikk offensivt ut på hjemmebane. I det 19. minutt fikk Jón Dadi Bödvarsson en fin mulighet til å sende hjemmelaget opp i ledelsen. Pasningen fra Karol Mets spilte islendingen alene gjennom med keeper, men ballen satte spissen utenfor mål.

Fjorten minutter senere fikk spissen en ny mulighet, men også denne gangen satte Bödvarsson ballen utenfor.

I det 40. minuttet fikk Steinthór Freyr Thorsteinsson en fin mulighet minutter senere, men også denne islendingens heading på innlegget fra André Danielsen gikk utenfor.

Minuttet etterpå stormet Viking i angrep igjen. Suleiman Abdullahi vente opp på 20 meter og fyrte av et knallhardt skudd. Dessverre for Viking gikk ballen i stolpen.

Selvmål av Vikings Karol Mets

Dermed gikk begge lag til pause med 0-0, noe hjemmelaget burde være litt misfornøyd med med tanke på sjansene de skapte i 1. omgang.

Etter pause fortsatte Viking presset. Bödvarsson fikk en ny mulighet åtte minutter ut i omgangen. Spissen dro seg inn i feltet fra venstre, men vinkelen ble nok litt for spiss for islendingen. Avslutningen gikk rett på keeper og ut til corner.

Corneren til Viking endte i ingenting og Haugesund fikk en fin mulighet til å kontre på vertene. Simon Diedhiou stormet fremover på Vikings halvdel før han serverte ballen til Christian Gytkjær, men avslutningen til spissen reddet keeper Austbø.

I det 69. minutt ble det scoring. Vegard Skjerve slo ballen inn mot Vikings sekstenmeter. Vikings Karol Mets bommet på klareringen og sendte ballen rett i krysset. En vakker scoring, men dessverre for Viking var det i eget mål.

Viking presset på mot slutten av kampen og i det 83 minutt fikk hjemmelaget corner. Den headet Vidar Nisja i tverrliggeren. Returen satte Samuel Adegbenro også i tverrliggeren fra få meters hold. En enorm målsjanse for hjemmelaget.

Slik startet lagene:
Viking: Iven Austbø, André Danielsen, Karol Mets, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen, Steinthór Freyr Thorsteinsson, Vidar Nisja, Makhtar Thioune, Samuel Adegbenro, Jón Dadi Bödvarsson, Suleiman Abdullahi
Haugesund: Per Kristian Bråtveit, Kristoffer Haraldseid, William Troost-Ekong, Vegard Skjerve, David Myrestam, Daniel Bamberg, Søren Ejlersgård Christensen, Tor Arne Andreassen, Michael Haukås, Christian Gytkjær, Simon Diedhiou.