– Jeg er for god på å være syk

Skistjernen klarer knapt å komme seg opp av sofaen etter å ha vært syk.

Å ha tålmodighet til å vente en sjukdom ut av kroppen kan være svært utfordrende for en toppidrettsutøver. Men Petter Northug er blant de beste også når det kommer til å være syk, skal vi tro ham selv.

– Jeg er kanskje litt for god på å være syk. Problemet er at jeg blir så vant til den situasjonen med å ligge på sofaen, at jeg til slutt må dra meg opp, sier skistjerna selvransakende.

- Husmortrim
Trønderen hadde en lengre periode i juni hvor han kun hadde 20 minutter opp av sofaen om dagen.

– Husmortrim, karakteriserer Stig Rune Kveen det som.

– Han var litt sykmeldt og måtte bare vente. Vi tok blodtester og prøvde å finne ut av det, uten at vi fant noe. Heldigvis kom overskuddet tilbake etter hvert, og nå er han i full trening igjen, sier treneren.

Fredag var han ute på en lenge planlagt treningsrunde på sykkel med Alexander Kristoff i Sandnes. Northug er i sykkelstjernas hjemby i forbindelse med Blinkfestivalen. Nå er det Kristoffs tur å være syk. De siste par dagene av Tour de France var tøffe.

– Jeg hadde feber og vond hals de siste dagene, presset meg ganske hardt og kom meg igjennom. Det var kanskje ikke så smart, men når det er Tour de France gjør man det likevel, sier han.

Treningsivrig
Han er enig med Petter Northug i at det beste er å legge seg på sofaen og vente når man blir syk. Men det kan være enklere sagt enn gjort.

– Jeg burde vel kanskje ikke trent helt enda heller, smiler han.

Northug er langt fra for ivrig med å komme i gang med trening igjen. Han har heller det motsatte problemet

– Det er godt å være litt sykmeldt. Når jeg er frisk trenger jeg noen som ser meg inn i øynene og sier «Petter nå er du frisk, nå kan du trene igjen», da kommer jeg i gang, men frem til da er jeg god på å ta det med ro.

Dermed var det også naturlig at det var Northug som tok ansvaret for å holde igjen Kristoff på dagens sykkeltur.

– Kristoff har flere ritt han skal være god i på seinsommeren, så vi må få han frisk. Vi skal ikke ha noen dumheter i dag, sier Northug.