Stortalentet Oscar Bobb (12) i straffedrama:
– Halve sommeren ødelagt

Tårer, glede, bom og treff. Semifinalen i G13-klassen mellom Lyn og Nordstrand hadde alt. 

Se alle videoer fra Norway Cup i vårt livesenter!

Husker du Lyn-spilleren Oscar Bobb?

Stortalentet som har vært på prøvespill i Porto og som forrige sommer driblet seg inn i manges hjerter som 11-åring i 14-årsklassen på Norway Cup?

Forrige sommer ble han omdøpt til «en liten Messi» av Per-Jarle Heggelund, og i år har han nok en gang vært dominerende - denne gang i 9erfotball - på Ekebergsletta. 

Hans Lyn-lag, som blant annet er blitt trent av Mats Møller Dæhli, gikk hele veien til semifinalen, der det ble tap i en ekstremt dramatisk straffekonkurranse mot Nordstrand.

– Det var ganske dårlig. Det var ganske lite spill, det blitt for mye Hawaii-fotball, sier Oscar Bobb.

– Hvordan er det å stå der i en straffekonk?

– Det er fælt.

– Hvor skuffet er du over at det blir finale uten dere?

– Det er fælt. Halve sommeren er borte nå, så det er litt kjipt, forklarer han.

Se Nordstrand-AS Mexico i finalen i G13-klassen, direkte på TV 2 Sportskanalen 19.15!

Keeper-helten: – Veldig nervepirrende
I Nordstrand-laget var det mange helter, men den største av alle var nok keeper Andreas Simonsen, som reddet tre av totalt ti straffespark og også scoret på sitt forsøk.

– Det er veldig nervepirrende, men også litt gøy. Det er ekstra gøy når du tar straffer, sier 13-åringen.

Trener Emilio Martinez forteller at Simonsen også reddet straffespark i 16-delsfinalen, og at han kan bli en potensiell straffehelt også i finalen. Skryt vanket det også fra den hovedansvarlige for hele Nordstrands 2002-årgang, tidligere landslagslege Thor Einar Andersen.

– Vi er en gruppe på 75, og dette er de beste, og når de da lykkes etter at vi har brukt seks-sju år på å utvikle dem, da synes jeg det er stort. Jeg ble roligere og rolige ettersom det nærmet seg straffespark.Det er Lotto uansett, og der synes jeg det er så krevende for de guttene å gjøre dette, sier Andersen.

Tidligere landslagslege har vært spillerutvikler for Nordstrand siden de var fem
Han var landslagslege fra 2002 til 2014 og har opplevd mye fra sidelinjen, men sier at følelsene som gikk gjennom ham da Nordstrand-laget med blant annet sønnen David Kværner-Andersen som en av straffe-eksekutørene gikk til finalen ikke kan sammenlignes.

– Det går nesten ikke an å holde det opp mot hverandre. Forskjellen er at jeg har en helt annen rolle. Jeg har hatt en helt annen rolle rundt landslaget og vært engasjert, men nå er jeg trener og jeg har utviklet disse guttene siden de var fem-seks år, forteller han.

FRA DRILLO TIL EKEBERG: Thor Einar Andersen var blant andre Drillos lege på landslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB
FRA DRILLO TIL EKEBERG: Thor Einar Andersen var blant andre Drillos lege på landslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

Straffekonken var av det ekstremt dramatiske slaget, da Nordstrand-guttene bommet på sine to første, men gjennom strålende keeperprestasjoner av Simonsen kjempet de seg altså tilbake.

– Når de mestrer det så bra, selv etter at vi har bommet på de første straffene, så vil jeg berømme guttene for å takle det. Det var gøy, men spenningen var over da kampen var over. Hadde vi tapt, ville det vært greit, fordi Lyn er et godt lag, forklarer leder Andersen, som selv vant Norway Cup med Start i 1975.

Selve kampen foregikk heller ikke uten dramatikk, for i de vanskelige baneforholdene på bane 19 ble det svært spennende. Helningsgraden på banen var avgjørende, og lagene hadde hver sin omgang. Nordstrand ledet 1-0 til pause, men Lyn snudde kampen med to flotte scoringer og så ut til å gå til finalen, før den virkelige dramatikken startet i sluttsekundene. Med kun sekunder igjen på klokken satte Filip Kaasa inn 2-2, og dermed ble det ekstraomganger. De endte målløse, og dermed måtte det straffekonk til.

Utrolig rørende øyeblikk i straffekonken - begge lag klappet
Til tross for at det var Simonsen som ble den største helten med sine avgjørende redninger, oppstod straffekonkurransens mest rørende øyeblikk minutter tidligere. Da alle spillerne utenom én på hvert lag hadde tatt var det nemlig Sondre Holmen sin tur for Lyn. Han ga tydelig uttrykk for at han ikke ønsket, men ettersom reglene er slik at alle må ta før man får begynne på nytt måtte 12-åringen i ilden.

Øyeblikket som oppstod da begge lags tilskuere klappet ham fram, og Holmen iskaldt satte ballen i nettet er blant de mest rørende på hele Ekebergsletta denne uken. Selv i motstandernes leir ble man glade for at scoring ble utfallet.

– Han ville ikke ta, og så setter han den flotte straffen. Vi stod og klappet. Det var et sterkt øyeblikk, og alle var fornøyde som stod rundt der, fra begge lag, sier Thor Einar Andersen.

Dessverre for Lyn-guttene var også både Oliver Bøifot og Vegard Tallaksen iskalde, og dermed var det Nordstrand som gikk til finalen etter 7-6 på straffekonk.

Der møter de AS Mexico, i en kamp du ser direkte på TV 2 Sportskanalen 19.15!